Haberler

Ak Partili Erdinç: "Eleştiriler Dozunu Aştı"

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Adana'da yapılması planlanan, Adliye Sarayı ve Bölge Adliye Mahkemesini kapsayan Adliye Kompleksi'nin ihale süresinin 2 ay gecikmesi üzerine tepki gösterip yürüyüş yapma kararı alan Adana Barosu'na tepki gösterip, “Özellikle partimize, iktidarımıza yönelik eleştirilerin dozunun aştığını düşünüyorum” dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Adana'da yapılması planlanan, Adliye Sarayı ve Bölge Adliye Mahkemesini kapsayan Adliye Kompleksi'nin ihale süresinin 2 ay gecikmesi üzerine tepki gösterip yürüyüş yapma kararı alan Adana Barosu'na tepki gösterip, "Özellikle partimize, iktidarımıza yönelik eleştirilerin dozunun aştığını düşünüyorum" dedi.

Erdinç, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Adana Barosu'nun, Adliye Kompleksi ihalesinin yapılmamasını gerekçe göstererek protesto yürüyüşü kararıyla ilgili olarak Adana Barosu'na yönelik tepki gösterdi.

AK Parti'ye yönelik eleştirilerinin dozunun aştığını belirten Erdinç, "Yaptıkları açıklama her ne kadar bizleri rencide etmiş olsa da yapılan işin takibi noktasında meslek kuruluşunun, bu hususu takibi mutluluk verici bir şey" dedi.

Erdinç, gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığına, sebebin cumhuriyet başsavcısı ve adalet komisyonu başkanının projede eksik bulduğu birkaç noktanın projeye ilave edilmesinden kaynaklandığına vurgu yaptı

Erdinç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2013 bütçe ödeneği içerisine 100 milyon lira ödenek ayrıldı. 2013 yılı içerisinde projeleri tamamlandı, projelerle ilgili de 30 Aralık ihale tarihi olarak partimiz tarafından deklare edildi ancak eksiklikler bulunması üzerine projede yeni çalışmalar yapıldı ve proje büyütüldü. Bu da 175 milyon liralık bir fark oluşurdu. 3 Mart'ta 275 milyon lira ile ihale edecek. 175 milyon lira ek ödeneğin tahsisi öncelikle Kalkınma Bakanlığı, ardından da Yüksek Planlama Kurulu'nun onayı üzerine mümkün olabiliyor ki bu süreç 3 ay sürüyor. Çünkü teknik analizlerin bütçe çerçevesinde yapılması gerekiyor. Bu yetişmediğinden dolayı ihale tarihi 3 Mart olarak değiştirildi."

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ise Adana Barosu'nun eleştirilerini kast ederek, "Bu şekilde ciddi yatırımlar yapılırken arkadaşlar, 2 ay gecikti diye bu şekilde yaygara koparmak çok aklı selim hareketler değil" diye konuştu.

Projenin muhataplarına detaylı bilgi verdiklerini ve onların da tatmin olduklarını ifade eden Yeni, "Biz tabii ki temenni ediyoruz Adana'mız alabileceği hizmetin en iyisini alsın ama bu bakkaldan bir şey alır gibi değil. Altyapısını nitelikli oluşturmazsanız verilen hizmet yarın yeniden o ihtiyaca cevap vermeyecek hale gelecektir" dedi.

Konuşmaların ardından yapılacak olan Adliye Sarayı ve Bölge Mahkemesi'nin fotoğraflarla tanıtımı yapıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Şükrü Erdinç Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title