Haberler

AK Parti'nin Karabük Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bunların tarafsız diye yere göğe sığdıramadığı bir cumhurbaşkanı vardı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bunların tarafsız diye yere göğe sığdıramadığı bir cumhurbaşkanı vardı. Ahmet Necdet Sezer. Hatırlıyorsunuz değil mi? O zat cumhurbaşkanı olunca Anayasa Mahkemesi üyeliğine kimi atadı biliyor musunuz? Bir üniversiteden arkadaşını. 'Ne var bunda' diyeceksiniz. Bitmedi, o zat atandı bir de baktık ki adam Cumhuriyet Halk Partisi üyesi. Bak bak bak tarafsız CHP'ye bak." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Yıldırım, "Bu işi Kılıçdaroğlu orada burada, yalan dolan, memleket kazan bu kepçe dolaşıp duruyor, karıştırıp duruyor." diye konuştu.

"Anayasa Mahkemesi cumhurbaşkanına bağlı olacak" şeklindeki eleştirilere değinen Yıldırım, "Bu kadar yalan olmaz. Şimdi cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesine 14 üye atıyor, mevcut sistem, biz bunu değiştirmiyoruz. Ne yapıyoruz biliyor musunuz? 17 üyesi var, ikisini çıkarıyoruz, 15'e düşürüyoruz. Niye düşürüyoruz? Çünkü darbe döneminden kalan askeri mahkemeler vardı. Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi. Onları kaldırdığımız için bu değişiklikte onlar gidiyor. Artık mahkemelerin askeri, sivili yok, mahkeme mahkemedir kardeşim, geleceksin, hesabını vereceksin, orada rütbe geçmez, orada adalet geçer."

"Bunlar okumuyor, okumadan üfürüyorlar"

Anayasa değişikliğiyle üye sayısının 15'e düşürüldüğünü ve başka bir değişiklik olmadığını dile getiren Yıldırım, "Ama yalanın bini bir para, yalan söyleyip de ölen var mı? Ama çıkıp ne diyorlar, 'Evet derseniz Anayasa Mahkemesi cumhurbaşkanlığına bağlanacak'. 'Gözüne, dizine dursun' diyeceğim ama demeyim hadi. Allah ıslah etsin. 'Anayasa Mahkemesi, cumhurbaşkanının istediğini atayacak'. Yok, aslı fesli yok. Bunlar okumuyor, bunlar okumadan üfürüyorlar, üfürükçü bunlar." dedi.

"Peki bunlar nereden uyduruyorlar?" diye soran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların tarafsız diye yere göğe sığdıramadığı bir cumhurbaşkanı vardı. Ahmet Necdet Sezer. Hatırlıyorsunuz değil mi? O zat cumhurbaşkanı olunca Anayasa Mahkemesi üyeliğine kimi atadı biliyor musunuz? Bir üniversiteden arkadaşını. 'Ne var bunda' diyeceksiniz. Bitmedi, o zat atandı bir de baktık ki adam Cumhuriyet Halk Partisi üyesi. Bak bak bak tarafsız CHP'ye bak. Ama bunların eski alışkanlığı. Tek parti döneminde her şey bunlardı, genel başkan da cumhurbaşkanı da parti başkanı da her şey. Tek adam arıyorsan geçmişine bak, geçmişinize bakın. Bunlar bu yalanları, iftiraları kendileri de biliyorlar ama işlerine gelmiyor. Burada kafalarında 'tarafsız' demek 'CHP'li olmak' demek. Bu yalanları, iftiraları bizzat harekete geçiriyorlar."

"Milletin gözünün içini baka baka yalan söylüyorlar"

Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi halinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkilerinin kısıtlanıp, azaltılacağına yönelik de eleştirilerin bulunduğunu anımsatan Başbakan Yıldırım, "Bu da kuyruklu yalan. Yalan var, yaldızlı yalan var, kuyruklu yalan var, envaiçeşit yalan var. Türkiye Büyük Millet Meclisi şu anki sisteme baktığımız zaman Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna üye atayamıyor, milletin seçtiği Meclis hakimlerin, savcıların hakkında karar verecek kurula üye atayamıyor." dedi.

Yıldırım, TBMM'nin mevcut şartlarda cumhurbaşkanını seçime götüremediğini, sadece hükümet kurulamaması halinde 45 gün içinde mecburi seçime gidildiğini, 7 Haziran seçimleri sonrası bu durumun yaşandığını hatırlattı.

TBMM'nin cumhurbaşkanı suç işlese de yargılayamadığını söyleyen Yıldırım, "Hani nerede Meclisi yok ediyoruz, Meclisi zayıflatıyoruz, işlevsiz hale getiriyoruz'. Görüyorsunuz hepsi yalan. Bunlar milletin gözünün içini baka baka yalan söylüyorlar. Önce adam gibi açın da şu anayasa değişikliği ne diyor, ne demiyor bir okuyun be kardeşim." ifadesini kullandı.

"Bu demokrasi değil, statükodur, eski Türkiye alışkanlığıdır"

Anayasa değişikliğiyle, TBMM'nin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna 7 üye atayacağını ifade eden Yıldırım, "Sizin adınıza atayacak, sizden aldıkları yetkiyle bunu yapacak. Milletin atadığına laf edeceksin, bürokrasinin kendi içinde atadığına ses etmeyeceksin. Bu demokrasi değil, bu statükodur, bu eski Türkiye alışkanlığıdır. Millete, vekillerine güvenmemektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi artık cumhurbaşkanını seçime götürebilecek. Yani cumhurbaşkanını bu yeni sisteme göre siz seçtiniz, iyi çalışmadı, yanlış işler yaptı. Meclis karar verip seçime gidebilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, TBMM'nin bu yönde bir karar vermesi durumunda, hem kendini hem de cumhurbaşkanını seçime götüreceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tersi de mümkün. Cumhurbaşkanı Meclis ile anlaşamadı, seçim kararı alabilir, bu sefer kendisi de gidiyor, Meclis de gidiyor. Niye? Çünkü seçimi aynı gün yapıyoruz. Biri yazın biri kışın değil. Aynı günde Meclis seçimi de var, cumhurbaşkanı seçimi de var, iki sandık. Birine cumhurbaşkanı, birine Meclis... Aynen Karabük Belediye Başkanını seçer gibi. Birine belediye başkanına oy atıyorsunuz, bir de meclis üyelerine. İcabında başka partiden olabilir başkan, meclis başka partinin çoğunluğu olabilir, normal. Şimdi bir sorun oluyor mu? Güzel çalışıyorlar ama neden? Çünkü yetkiyi siz veriyorsunuz, sandıkta veriyorsunuz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title