Haberler

AK Parti Konya İl Teşkilatı, Partinin Kuruluşunun 12. Yıldönümünü Kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, bugün artık 2001 şartlarında olmadıklarını belirterek, "2001'e göre Türkiye, özgürlük ve güvenlik dengesini kurmuş, özgürlüğü güvenliğe feda etmeden, güvenliği hak ve"...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, bugün artık 2001 şartlarında olmadıklarını belirterek, "2001'e göre Türkiye, özgürlük ve güvenlik dengesini kurmuş, özgürlüğü güvenliğe feda etmeden, güvenliği hak ve özgürlüklere feda etmeden dengeyi kurabilmiş bir ülkedir. Artık bugün kimse faili meçhulleri konuşmuyor. İlk defa bu ülkede darbeciler yargının önüne çıkartılıyor" dedi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından, AK Parti'nin kuruluşunun 12. yıldönümü dolayısıyla milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Harun Tüfekçi, Mustafa Akış, Kerim Özkul, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Cepni, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ile partililer katıldı.

Fark Ortada isimli tanıtım filmiyle başlayan toplantıda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, parti olarak 3Y olan yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklarla mücadele diyerek yola çıktıklarını ifade ederek, AK Parti'nin iktidar oluşunun 14. günü yasaklarla mücadele kapsamında olağanüstü hali kaldırdığını belirtti.

AK Partinin kendisine 3 dönem sınırı koyan bir parti olduğunu da vurgulayan Sorgun, böylece AK Parti'nin tekelleşmeyi önleyerek, yeni simaların partiye kazandırılmasını sağladığını kaydetti.

AK Parti'nin 'insani yaşat ki devlet yaşasın" diyerek yola çıktığına dikkat çeken Sorgun, "Devlet için millet değil, millet için devlet felsefesiyle AK Parti hareket etti. Seçimlerde oyunu artırarak 3 dönem boyunca seçilen tek partidir. Türkiye'yi ve Konya'yı ilk defa hızlı trenle tanıştıran bir partidir. 81 ilimizin üniversiteyle tanıştıran bir partidir. Mayıs ayı itibariyle IMF'ye borcunu sıfırlayan bir partidir. En önemlisi Cumhurbaşkanını halka seçtirecek, bunu temin eden bir partidir" diye konuştu.

Bugün artık 2001 şartlarında olmadıklarını hatırlatan Sorgun, "2001'e göre Türkiye, özgürlük ve güvenlik dengesini kurmuş, özgürlüğü güvenliğe feda etmeden, güvenliği hak ve özgürlüklere feda etmeden dengeyi kurabilmiş bir ülkedir. Artık bugün kimse faili meçhulleri konuşmuyor. İlk defa bu ülkede darbeciler yargının önüne çıkartılıyor" şeklinde konuştu.

Bir ülkenin itibarinin dışarıda üç şeyle ölçüldüğünü dile getiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, "Bunlar para, bayrak ve pasaporttur. Bugün 2001'e göre Türkiye'nin, parası da, bayrağı da, pasaportu da çok daha itibarlıdır. Yarının konuşulamadığı, hesaplanamadığı bir 2001'den, artık reel 2023 hedeflerine ve 2071 ufkuna yol alıyoruz. Başbakanımızın ve Dışişleri Bakanımızın burada çok önemli rolü vardır. Bana göre bu ülkeye kazandırılan en önemli şey, bir milletin, bir toplumun kendine olan özgüvenidir" ifadelerini kullandı.

Başkan Sorgun, konuşmasının sonunda partilerinin kuruluşundan bugüne katkı yapanlara teşekkür etti.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Selçuklu Sorgun Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title