Haberler

AK Parti İl Başkanı Çelik'ten Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'a Gerçekleştirdiği ve 6. Gününü Dolduran Sınır Ötesi Operasyona Hem Hükümet Hem de Millet Olarak Tam Destek Verdiklerini Söyledi. Çelik, Kuzey Irak'taki Operasyonların Hedefinde Teröristlerin Bulunduğunu Kaydetti.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği ve 6. gününü dolduran sınır ötesi operasyona hem hükümet hem de millet olarak tam destek verdiklerini söyledi. Çelik, Kuzey ırak'taki operasyonların hedefinde teröristlerin bulunduğunu kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Avukat Adil Çelik, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, ülke gündeminin en sıcak konusu olan kara harekatıyla ilgili düşüncelerini açıkladı. Mehmetçiğe başarılar dileyen Adil Çelik, "Teröristlerle mücadele sırasında bu vatan ve bu millet uğruna canlarını feda edip şehit olan Mehmetçiklere yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve aziz milletimize de başsağlığı diliyorum. Görüldüğü gibi vatanı korumak, huzuru korumak, güvenliği sağlamak öyle kolay bir şey değil. Ne mutlu bize ki böyle kahraman bir ordumuz ve kahraman askerlerimiz var. ªu zor ºartlar altında teröristlerle mücadele ediyorlar. 25. sınır ötesi operasyon yapılıyor, ama, İnşallah bu son yapılan operasyonlarla nihai neticeye ulaşılacak diye temenni ediyoruz. Sadece askeri operasyonların yeterli olmadığının bilincindeyiz. Bizim siyasi otorite olarak hedefimiz ilk önce silahlı mücadeleye, yapılması gereken operasyonlara, teröristlere karşı mücadele için gerekli ne varsa bunu temin etmektir. Bunun yanında siyasi otorite olarak yapmamız gereken diplomasi faaliyetleri var. Daha uzun vadede ve geniş bir uygulamayla bölgenin ekonomik ve sosyal durumunun değiştirilmesi var. Burada iktidar partisi olarak bu görev bize düşüyor. Üzerimize düşeni de en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar yapılanlarla bu gün yapılan arasında çok önemli bir fark vardır. Bu fark Türkiye hep bugüne kadar dünya ülkeleri tarafından farklı suçlamalara maruz bırakılırken, bakıyoruz bu gün tüm Avrupa ülkeleri bu mücadeleyi onaylayıp, destekliyor. Diplomasi ayağını iyi kullanmanın bir verim noktası da budur. Bunun gerekliliği yabancılara hükümetimiz, başbakanımız ve kabine üyeleri tarafından doğru bir şekilde aktarılmıştır. Buradaki hedefler ise tamamen terörist kampları ve teröristlerdir. Sivil vatandaşa yönelik yapılan bir şey yok, zarar görmemeleri için azami gayret gösterilmektedir" dedi.

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, ülkede birlik ve beraberliği tesis edecek siyasi oluşumun AK Parti olduğunu bildirdi. "Her ilden her kesimden oy alan bir parti sadece AK Parti'dir" diyen Çelik, "81 ilden de milletvekili çıkarmış bir partiyiz. Bu milletimiz tarafından verilen çok önemli bir mesajdır. Milletvekillerimiz, hükümetimiz ve tabi başta başbakanımız başta olmak üzere biz ülkemizin önüne getirilmiş bu tarihi fırsatı hiç kaçırmak niyetinde değiliz. Hükümet olarak bu bölgeye 8.4 katrilyon harcama yaptık. Bunu da yeterli bulmadığımız gibi halen yapılacak ve yapmak istediğimiz şeyler var. Terörün bu bölgede faaliyette bulunmak istemesinin sebepleri var. Bu o bölgenin yapısından kaynaklanan ve bazı mağduriyet hadisesinin öne sürülmesinden kaynaklanan olaylar. Bunun için PKK'nın yuvası hep Güneydoğu olmuştur. Hükümetimiz yine bu konuda da çalışmalarını yürütüyor. Başbakan yardımcımız Nazım Ekren Güneydoğu projesi olan GAP'la ilgili koordinatör olarak görev yapıyor. Önümüzdeki 5 yılda bu projenin bitirilmesi gerekiyor. Bu projeyle birlikte işsizlik problemi de hal olmuş olacak. Bütün bunlar bu ülkenin geleceği için önemli şeylerdir. Bu projeleri herkesin desteklemesi gerekiyor ki, bu ülkenin doğusuyla batısının kucaklaşmasını sağlayabilirsek bu ülkeyi kimse tutamaz. O zaman Türkiye'nin önü çok açık olacak. Eğer biz farklılıklarımızdan ayrılık değil de, birlik ve beraberliğimizi zenginleştirici unsur olarak görmeyi başarabilirsek Türkiye'yi kimsenin tutması mümkün değildir" diye konuştu.

ÇİFTÇİMİZİ AVRUPA'DAKİ GİBİ DESTEKLEYECEĞİZ Adil Çelik, tarım ve hayvancılık desteklemeleri ile ilgili Balıkesirlilere müjde verdi. Türk çiftçisinin de artık bundan böyle Avrupalı çiftçinin desteklendiği seviyeye getirileceğini belirten Adil Çelik, üreticilerin bu konudaki beklentilerine cevap vermeye çalıştıklarını söyledi. Çelik, hafta başında 4 milyon 158 bin 730 YTL.'nin Ziraat Bankası'na aktarıldığını, Tarım İl Müdürlüğü'nce dağılımının yapılacağını açıkladı. Destekleme paralarının tamamının en kısa zamanda üreticilere verileceği bildirildi. Çelik, "Bütçenin el verdiği şekilde devamı gelecek. Avrupa'daki bir üretici, bir çiftçi nasıl destekleniyorsa biz de aynı düzeye geleceğiz. Ama hiç kimse de bizden cebimizde olmayan parayı harcamayı beklemesin. Daha önce ben beş fazlasını veriyorum diyenler bu ülkenin ekonomisini çökertmiştir. Bu kötülüğün aynısını biz bu memleketin insanına yapamayız" dedi.

Adil Çelik, Köydes'e 2006-2007 yıllarında toplam 4 trilyon YTL. tahsis edildiğini, 2008 yılında da 2 trilyon YTL. tahsis edildiğini kaydetti. Çelik, DSİ yatırımları ve duble yollarla ilgili çalışmalarla da ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Çelik, 9 Mart 2008 tarihinde Balıkesir Siyaset Akademisi'ni başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

(YU-) 27.02.2008 20:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

title