Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Manisa'da Açıklaması

"Bizi bu topraklarda kalıcı yapan Mehmet Akif ve benzeri iz bırakan şahsiyetlerdir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem,

"Bizi bu topraklarda kalıcı yapan Mehmet Akif ve benzeri iz bırakan şahsiyetlerdir" dedi.

Erdem, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları'nca kültür merkezinde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy'u anma programına katıldı.

"Bizi bu topraklarda kalıcı yapan Mehmet Akif ve benzeri iz bırakan şahsiyetlerdir" diyen Erdem, bu şahsiyetlerin tanınması, izlenmesi, onlara benzer gençlerin yetiştirilmesi oranında bu topraklardaki kalıcılığın devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada birçok fikir adamlarının, edebiyatçıların, tarihçi şahsiyetlerin yetiştirildiğini ifade eden Erdem, "Onlar iz bıraktılar, hala izleri sürüyor. Bizler de o izlerde yürümeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Erdem, milli mücadeleyi anlamak için Mehmet Akif'i çok iyi tanımak gerektiğine değinerek, şunları kaydetti:

" Safahat'ı iyi anlamak, yorumlamak lazım. Safahat aslında milli mücadelenin bir tarihidir. Mehmet Akif yalnızca bir şair değil, bir fikir, düşünce adamıdır, ediptir. O dar günlerde Türkçe'yi en iyi kullanarak bu coğrafyayı ayağa kaldıran nadir şahsiyetlerden biridir. Kelimeleri yan yana getirerek, söz söylemekte acze düştüğümüzde hep onun sözleri, şiirleri, beyitleri aklımıza gelir ve imdadımıza yetişir. İstiklal Marşı'nı yazıp da TBMM'ye takdim edildiğinde herkes ayakta alkışlıyor, bir başkasına ihtiyaç olmadığını net bir şekilde görüyor. Ben inanıyorum ki gençler bu anma programlarıyla anladıkça, belki istiklal marşlarını yazamayacak ama kendimizi ifade etmede yeni edipler bu gençlerin arasından çıkacak."

Daha sonra "Safahat Tiyatrosu" adlı oyun sergilendi.

Oyunun ardından Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Bakanlığının düzenlediği, "Genç Beyinler Parlak Fikirler" adlı proje yarışmasında Türkiye birincisi olan Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Canan Karasoy'a ödülünü verdi.

Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin

Yayıncı: Murat Taydaş - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Erdem Ak Parti Safahat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title