Haberler

AK Parti'den 3 Şehir İçin Özel Çalışma

Güncelleme:

AK Parti, aday listesini bugün YSK'ya teslim edecek. Tunceli, Hakkari ve Iğdır için özel çalışıldı en çok oyu alacak isimler belirlendi.

Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından 7 Haziran seçimleri için adaylarını 4 aşamalı detaylı incelemeyle belirleyen AK Parti, listeyi bugün YSK'ya teslim edecek. Seçim kampanyası da netleşti. 15-16 Nisan'da seçim beyannamesi açıklanacak, adaylar kamuoyuna tanıtılacak. İlk miting ise Hakkari'de...

Davutoğlu ve kurmayları tarafından adayların belirlenme sürecinde, 2011'de milletvekili çıkarılamayan Tunceli, Hakkari ve Iğdır üzerinde özel çalışma yürütüldü. Bu illerde en fazla oy alabilecek isimlerin aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

DETAYLI İNCELEME

AK Parti, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için aday listesini bugün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek. 500'e yakını bürokrat olmak üzere 6 bin 223 kişi ile aday adayı rekoru kıran AK Parti adaylarını detaylı bir incelemeden geçirerek belirledi.

Aday adayları önce temayül yoklamasından geçirildi ardından 12 alt komisyon tarafından mülakata tabi tutuldu. Daha sonra 4 genel başkan yardımcısı başkanlığındaki 4 ara komisyon tarafından tek tek incelenen aday adayları STK temsilcilerine de soruldu. Son çalışmayı ise Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon yaptı. Komisyon, önüne gelen bin 100 kişilik listede hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Üst komisyon öncelik olarak mevcut vekillerin karnelerini değerlendirdi.

KONUT'TA İSİMLER ÜZERİNDE ÇALIŞTI

Haftasonunda kurmaylarıyla liste mesaisi yapan Davutoğlu, dün de akşam saatlerine kadar Resmi Konut'ta tek başına isimler üzerinde çalıştı. Akşam 17.00 sıralarında Genel Merkez'e geçen Davutoğlu, bugün listeye son şeklini verecek. Liste saat 17.00'ye kadar YSK'ya teslim edilecek. Listeyi YSK'ya Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ile Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş'ın birlikte götürmesi bekleniyor.

DAVUTOĞLU STARTI HAKKARİ'DEN VERECEK

Davutoğlu'nun seçim kampanyası da belli oldu. YSK'nın 14 Nisan'da aday listelerini açıklamasının ardından Davutoğlu 15 ya da 16 Nisan'da adayları kamuoyuna tanıtacak ve seçim beyannamesini açıklayacak. 24 Nisan'da YSK'nın kesin aday listesini ilan etmesinden sonra da Başbakan, 27 Nisan'da seçim kampanyasını başlatacak ve sahaya inecek. İlk mitingini Hakkari'de gerçekleştirecek olan Başbakan Davutoğlu, 30'u büyükşehir olmak üzere 60 ile gidecek. Davutoğlu takvimin sıkışıklığından dolayı bazı günler 2 ilde miting yapacak.

O İSİMLER İLK KEZ AK PARTİ LİSTESİNDE

Partinin üst kadrolarında görev alan bazı isimler ilk kez AK Parti listelerine girdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanlığı'ndan seçim nedeniyle ayrılan Efkan Ala, Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Abdülhamit Gül, Yasin Aktay gibi kurmay isimler bu kez milletvekili yarışında AK Parti saflarında yer alıyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'ndan ayrılarak aday adayı olan Aydın Ünal'dan uzun süre Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yanında görev alan Ertan Aydın'a, AK Parti MKYK'da görev alan Osman Can'dan Mazhar Bağlı'ya kadar birçok isim listelere girdi. Uzun yıllar İstanbul İl Başkanlığı yapan Aziz Babuşcu artık vekillik için gün sayıyor. AK Partili yöneticiler, listelerde bazı sürprizlerin de olacağını belirtti.

ÜÇ ŞEHİR İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Davutoğlu ve kurmayları tarafından adayların belirlenme sürecinde, 2011'de milletvekili çıkarılamayan Tunceli, Hakkari ve Iğdır üzerinde özel çalışma yürütüldü. Bu illerde en fazla oy alabilecek isimlerin aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Tunceli'de, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Bozkurt ve daha önce bu ilden milletvekilliği yapan Sinan Yerlikaya, Hakkari'de ise aşiret liderlerinden Hamit Atlı'nın oğlu AK Parti eski Milletvekili Mustafa Zeydan'ın torunu Mehmet Alay Atlı ile Hakkari Ticaret Odası eski Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er ismi öne çıktı. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Ak Parti Hakkari Iğdır Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (68)

ali:

ağada , paşada Hakkari den nah oy alır.

42
2
yanıtYanıtla
ali tassatmobilWeb@haberler.com:

Şeytan olsa aday gösterirler.Yeterki oy alsın.

37
7
yanıtYanıtla
HakkarymobilWeb@haberler.com:

Hakkari Kürdün yikilmaz kalesidir bu böyle biline

23
20
yanıtYanıtla
Akp deil AK PARTİ:

Allah bu kutsal davamızda sana yardımcı olsun davutoğlu. Dünyanın en büyük lideri geliyor.

3
31
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLimobilWeb@haberler.com:

Dersimli katili akp ye oy vermez.

25
6
yanıtYanıtla
gorusmobilWeb@haberler.com:

HALA AKP YE OY VERENLER VARMI PATETES 4 LIRA DA

21
10
yanıtYanıtla
DERSiM li 62Mobil-ANDROID:

akp DERSiM de (tunceli de) babayi alir.. oylar SELO baskana oylar HDP ye....

22
7
yanıtYanıtla
SÎLEmobilWeb@haberler.com:

HAVA ALIRSINIZ ANCAA

20
8
yanıtYanıtla
sefilix:

akp ye oy vermek cehennemden bilet almak gibidir. prof dr. necmettin erbakan

15
11
yanıtYanıtla
hakkari:

Hakkariden asla millet vekili çıkaramayacaksın davutoğlu bunu beynine sok

15
11
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title