Haberler

AK Parti Ankara Milletvekili Gündoğdu Açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) millet iradesinin tecelli ettiği yerdir, bu mecliste devlet adına millete had bildirilmez." dedi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) millet iradesinin tecelli ettiği yerdir, bu mecliste devlet adına millete had bildirilmez." dedi.

Eğitim Bir Sen Çarşamba Şubesinde düzenlenen konferansa katılan Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında, laikliğin, hangi düşünceden olursa olsun, dindar ya da ateist kimsenin aleyhine kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Laikliğin dindarı dövme sopası olarak kullanılmasına da asla müsaade etmeyeceklerini anlatan Gündoğdu, şöyle konuştu:

" 28 Şubat'ta İmam Hatipleri kapatmak için getirilen kat sayı engelini bizim iktidarımız düzenledi. Danıştay laikliğe aykırı buldu. Hani Danıştay, Yargıtay, Sayıştay, Anayasa mahkemeleri denetimden sorumluydu, yürütme, yasama onların işi değildi. Ne demek istiyorum. 411 milletvekili 'başörtüsü üniversitede özgür olsun' demiş, Anayasa Mahkemesi'nin yedi cübbelisi 'hayır olamaz' demiş. Yani Anayasa Mahkemesi yerindelik eylemi ile Meclisi devre dışı bırakmıştır. Laikliğin bu ülkede kullanılma biçimi militan laiklik olarak kullanılmıştır. Yeni anayasa çalışmalarımızda anayasanın başlangıç bölümünü 'özgürlükçü' yazma kararımız var. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak devam ediyor. Çünkü AK Parti iktidarında, laikliğin hangi düşünceden olursa olsun, dindar ya da ateist kimsenin aleyhine kullanılmasına müsaade etmeyiz. Laikliğin dindarı dövme sopası olarak kullanılmasına da asla müsaade etmeyiz. TBMM millet iradesinin tecelli ettiği yerdir, bu mecliste devlet adına millete had bildirilmez."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Gündoğdu AK Parti Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title