Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin."Bize Kalan Mirası ve Aklı Kullanmak, Üzerimizdeki En Büyük...

"Bize kalan mirası ve aklı kullanmak, üzerimizdeki en büyük borçtur" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,

"Bize kalan mirası ve aklı kullanmak, üzerimizdeki en büyük borçtur" dedi.

Ankara Konukevi'ndeki iftarda Gaziantepli bürokratlarla bir araya gelen Şahin, yaptığı konuşmada, dayanışma ve kardeşliğin arttığı ramazanda, hemşehrileriyle birlik olma adına önemli bir adım attıklarını söyledi.

Bugünün Türkiye'sini anlamak için geçmişin iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "En zor şartta bile esareti kabul etmeyen, istiklali ve istikbali için mücadele eden, bunu yaparken de aklıyla ve kalbiyle hareket eden atalarımız var. Savaş müzesine gidip gezdiğiniz zaman yoktan nasıl aletler yaptıklarını görüyorsunuz. Bu kendiliğinden olmaz. O yüzden bize kalan mirası ve aklı kullanmak, üzerimizdeki en büyük borçtur" diye konuştu.

Gaziantep'in, Türkiye'nin yükselen değeri olduğunu dile getiren Şahin,

"Kentin daha fazla ihracat yapabilme, sanayi üretme, genel kalkınma kapasitesine baktığımız zaman en temel şey, bize bırakılan mirasla aklı kullanmaktır, insanı merkeze almaktır" dedi.

Siyasetin büyük bir rekabeti beraberinde getirdiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Yıllarca bu acımasız rekabetin içinde şehrin menfaatine olmayan birçok çalışmanın yaşandığı zamanlar da oldu. Ama biz oradan bir ders çıkardık. Şimdi biz milletvekili arkadaşlarımızla tam bir kardeşlik hukuku içinde, hepimiz aynı hedefe kilitlenmiş durumdayız, büyük bir işbirliği içindeyiz. Bizim ortak noktamız ne- Memleketimiz. Canımız, ciğerimiz memleketimiz. Bizi yetiştiren o topraklara borcumuz var. Ailemiz orada, mezarımız orada olacak. Dolayısıyla o toprakların kalkınması bizim en büyük hedefimiz ve muradımız."

İşbirliği ve güç birliği yapmanın önemine işaret eden Şahin, "Artık takım çalışmasıyla beraber hareket edebilenler başarıyor. Lobiyle bir araya gelenler başarıyor. Zaman bilgi, teknoloji, lobi ve pazarlama zamanı. Dolayısıyla biz bunları iyi okuyamazsak, yetişmiş insan gücünü yeterince kullanamayacağımızın işaretidir" değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep için tüm bürokratların ortak hareket etmesini isteyen Şahin, "Ben inanıyorum, bir bakan dahi talimat verse bir bürokrat istemezse hiçbir şey olmuyor. Ankara'nın bana bıraktığı en büyük tecrübe bu. Birbirimizin gücünü kullanmak zorundayız" görüşüne dile getirdi.

Bakanlığın yeni yapısına değinen Şahin, geçmişe göre çok daha hızlı hareket edebilen, sorunları çözebilen bir yapıya kavuştuklarını bildirdi.

İftara, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, eski bakanlardan Vehbi Dinçerler ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Muhabir: İzzet Taşkıran / Esra Altınmakas

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title