Haberler

Ahmedinejad: "ABD ve İngiltere Kitle İmha Silahları Üretmek İçin Milyarlarca Dolar Harcıyor"

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, "BM'nin Bir Ülkenin Barışçıl Nükleer Çalışmaları İçin Dosya Oluşturması Utanç Vericidir" Dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, “BM`nin bir ülkenin barışçıl nükleer çalışmaları için dosya oluşturması utanç vericidir¨ dedi.

İran’ın başkenti Tahran’da Asya Parlamentoları Birliği’nin 7. Genel Kurul Toplantısı bugün başladı. 39 ülkenin katıldığı toplantıya Türkiye’den de AKP Elazığ Milletvekili Abdülbaki Türkoğlu katıldı. Toplantıda konuşan Ahmedinejad, Filistin sorununun günümüzde yapılan zulumün simgesi haline geldiğini belirterek, BM`yi Filistin halkının haklarının iade edilmesi konusunda gerçek ve olumlu bir adım atamamakla suçladı.

Konuşmasında İran`ın barışçıl nükleer çalışmalarına da değinen Ahmedinejad, ¨BM`nin bir ülkenin barışçıl nükleer çalışmaları için dosya oluşturması utanç vericidir ¨ ifadesini kullandı. Dünyadaki uluslararası düzenin hakların sorunlarını çözecek kapasitede olmadığını, uluslararası düzenin dünyanın zorba güçlerin çıkışlarını engelleyemediğini iddia eden Ahmedinejad, katımcı ülkelerden uluslararası sahnede adalete dayalı yeni bir düzenin oluşturulması için çalışmalarını istedi. Asya ve bölgenin, çok sayıda kriz ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Ahmedinejad, yaşanan gelişmelerin hızına dikkat çekerek, geleceği tahmin etmenin zor olduğunu dile getirdi.

Filistin trajedisinden daha üzüntü verici bir şey olmadığını sözlerine ekleyen Ahmedinejad, Siyonist rejimin Asya halklarını tehdit etmek ve bölge halklarından haraç almak amacı ile kurulduğunu iddia etti. Ahmedinejad, Siyonist rejimin BM kararlarına bağlı olmadığını ve Güvenlik Konseyi’nde veto hakkına sahip iki üyenin bu rejimi desteklediği sürece, Filistin halkının haklarının iade edilmesi için hiçbir garanti olmadığını belirtti.

Ahmedinejad ayrıca, Lübnan`a yapılan saldırıya da değinerek, ¨ BM`yi kontrollerinde tutan ABD ve İngiltere için utanç verici olmalı ki, BM bir ay İsrail`in Lübnan`a saldırmasına seyirci kalıyor ¨ dedi.

‘ ABD’Yİ KİM YARGILAYABİLİR’

¨ Lübnan yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti, tecavüzcüleri cezalandırabilecek bir merci var mi ? Filistin halkının hakkını hangi mercide araması gerekiyor? ¨ sorularını ortaya atan Ahmedinejad, Irak’ın, ABD ve İngiltere`nin işgalinde olduğunun altını çizerek, bu ülkede barış ve güvenlikten hiçbir eser olmadığını hatırlattı.

Ahmedinejad, ¨ ABD’yi terörü yaygınlaştırdığı ve Irak halkını avare ettiği, siyonistlerin cinayetlerini Filistin ve Lübnan`da desteklediği için kim yargılayabilir ? Bu durumda dünyanın barışı, güvenliği ve huzuruna umutlu olmamız mı gerekiyor ? Kim ABD’yi sınırlayabilir? ABD belki Irak örneğini başka bir yerde denemek ister ¨ derken, ABD ve İngiltere`yi de kitle imha silahları üretmek için milyarlarca dolar harcamakla suçladı.

İran`ın barışçıl nükleer çalışmalarını engellemek isteyen güçlü ülkelerin, nükleer yakıtın onların tekelinden çıkması konusunda endişe ettiklerini söyleyen Ahmedinejad, zorba güçlerin tüm ülkelerin onlara muhtaç olmalarını istediklerini belirtti. Mahmut Ahmedinejad, dünyanın uyandığını ve dünyadaki adaletsizliğe protesto seslerinin yükseldiğini belirterek, ABD’de yaşanan son seçimlerle birlikte başlayan gelişmenin de bundan kaynaklandığını ve Amerikan halkının oyları ile hükümetinin savaş yanlısı politikalarına karşı olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Asya`nın dünyada yeni projelerin öncüsü olabileceğini de hatırlatan Ahmedinejad, bu toplantının yakında barış ve huzuru müjdeleyen bir yolda adım atmayı umut etti. Asya`nın dünyanın enerji merkezi olduğunun sözlerine ekleyen Ahmedinejad, enerji pazarının Asya ülkelerin katılımı ile kurulması için çalışılmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title