Haberler

Afyonkarahisar'da 112'nin Bayram Mesaisi

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da 112 Acil Servisi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık bin 300 vakaya müdahale etti.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, 112 Acil Servisin yaklaşık bin 300 vakaya müdahale ettiğini belirterek, bu vakalar arasında trafik kazalarının ilk sırada yer aldığını söyledi.

Bayram tatili boyunca 112 Acil Servis ekiplerinin gece gündüz demeden, mesai merhumu gözetmeksizin görevlerinin başında olduğunu anlatan Yemenici, vakalara hızlı müdahale edilmesi noktasında da ekiplerin canla başla çalıştığını ifade etti. Ege'nin kavşak kenti konumundaki Afyonkarahisar'da, özellikle bayram tatili başlangıcı ve bitiminde artan trafik yoğunluğuna karşı 30 noktada 35 ambulansın bekletildiğini aktaran Yemenici, ekiplerin bayram tatili boyunca toplamda bin 260 vakaya müdahale ettiğini de kaydetti.

Tatil günleri boyunca ekiplerin en çok müdahalede bulunduğu vakaların başında trafik kazalarının geldiğini söyleyen Yemenici, "Kentte meydana gelen trafik kazaları istatistiklerine baktığımızda ise en fazla ölüm ve yaralanma olayının meydana geldiği gün ise 12 yaralı, 1 ölü ile Arife günü olmuştur. Onu 18 yaralı ile bayramın 4. günü olan 20 Ekim Cuma günü izlemiştir" dedi. 12 Ekim Cumartesi saat: 24.00 ile 20 Ekim Pazar saat: 24.00 arasında 112 Acil servis ekiplerinin meydana gelen kazalarda 111 kişiyi hastanelere ambulanslar ile naklettiklerini de kaydeden Yemenici, "Bu kazalarda 2 kişi hayatını olay yerinde kaybetmiş olup, hafif yaralı veya yaralı olmayan 15 kazazedeye ise olay yerinde müdahale edilmiştir" diye konuştu

DEVLET HASTANESİNE TATİL BOYUNCA 4 BİN 52 KİŞİ BAŞVURDU

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran ise, bayram tatili boyunca özellikle Acil Servis'te büyük bir yoğunluk yaşadığını ve 9 günlük tatilde toplamda giriş yapan hasta sayısının 4 bin 52 olduğunu söyledi. Giriş yapan hastaların çoğunluğunu trafik kazalarına bağlı yaralanmaların ve genel sağlık sorunları ile başvuran hastaların oluşturduğunu anlatan Duran, şöyle konuştu:

"Hastanemiz sağlık görevlileri tatil boyunca kentimizin sağlık yükünün büyük bir kısmını başarı ile omuzladılar. Fedakarca çalışan görevlilerimize ben bir kez daha teşekkür ediyorum." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Mehmet Duran Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title