Haberler

Afrika'da "İnsani Tsunami" Tehlikesi

Avrupa Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kalkınmadan Sorumlu Üyesi Louis Michel, Gıda Fiyatlarındaki Büyük Artışın Afrika'da "İnsani Tsunami"ye Yol Açabileceği Uyarısında Bulundu.

Avrupa Komisyonu'nun insani yardım ve kalkınmadan sorumlu üyesi Louis Michel, gıda fiyatlarındaki büyük artışın Afrika'da "insani tsunami"ye yol açabileceği uyarısında bulundu.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Jean Ping'le görüşmesinden sonra bir açıklama yapan Michel, "Dünyada bir gıda krizi baş gösteriyor. Bu, petrol fiyatlarından kaynaklanan kriz kadar göz önünde değil. Fakat bunun Afrika'da gerçek bir iktisadi ve insani tsunamiye yol açma potansiyeli var" dedi.

Michel, Afrika'ya kısa vadede acil gıda yardımı yapmayı planladıklarını, bu konuda uluslararası hareket başlatılması için bastırdıklarını da dile getirdi.

Ping ise, gıda fiyatlarında görülen artışın büyük bir tehlike olduğunu ifade ederek, uluslararası toplumu Afrika'da tarım sektörüne yatırım yapmaya davet etti.

Bilhassa pirinç, buğday ve mısır fiyatlarında büyük artış meydana gelmişti.

(İHA-EA-EA-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title