Haberler

Adıyaman'da "Kommagene'den Günümüze Heykel Sanatı" Paneli

Adıyaman Kent Konseyi Kültür, Sanat ve Edebiyat Komisyonu 2. Sanat Günleri Kapsamında, "Kommageneden Günümüze Heykel Sanatı" Konulu Panel Düzenlendi.

Adıyaman Kent Konseyi Kültür, Sanat ve Edebiyat Komisyonu 2. sanat günleri kapsamında, "Kommageneden Günümüze Heykel Sanatı" konulu panel düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans salonunda düzenlenen panele Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Güven, öğretim üyeleri, heykel sanatçıları ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan vali Halil Işık, Adıyaman tarihinin çok eskiye dayandığını belirtti. Işık, "M.Ö. 40 bin yıllarına kadar uzanan engin tarihi ile Adıyaman ili 21 medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bugün için Adıyaman'da 21 medeniyetin bırakmış olduğu 190 dolayında tarihi eser ve bunun yanında da doğal zenginlikler bulunmaktadır. 170 eser tescilli konumdadır. Bu nedenle de Adıyaman ili adeta bir açık hava müzesi durumundadır" dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Kommagene Krallığı'nın insanlığa büyük bir kardeşlik mirası bıraktığını kaydetti. Büyükaslan, "Geçmişi 40 bin yıllık tarihe dayanan şehrimiz, dünya insanına verdiği kardeşlik mesajıyla ön plana çıkmaktadır. İnsanlık tarihinde hiç savaş görmemiş bir medeniyet olan Kommagene Krallığı, insanı tekbir noktada birleştirmeyi amaç edinmiş ve bütün insanlığa ortak bir miras bırakmıştır" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından heykel sanatçısı Uli Mueller ve Kemal Tufan, Adıyaman Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan, Adıyaman Üniversitesi Sanat Tarihçisi Yrd. Doç. Dr. Recep Özman ve Adıyaman Kent Konseyi Kültür, Sanat ve Edebiyat Komisyonu Başkanı heykel sanatçısı Kazım Durmaz tarafından ve başkanlığını Kocaeli Üniversitesi heykel sanatçısı Yrd. Doç. Nevzat Atalay katılımcılara bilgiler sundular.

(MY-ST-Y)

20.11.2007 18:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title