Haberler

Adıyaman: Ana Okulu Öğrencilerine Trafik Eğitim Parkı

Adıyaman'ın Altınşehir Mahallesi'nde bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesine yaptırılan 'trafik eğitim parkı' görkemli bir törenle açıldı.

Adıyaman'ın Altınşehir Mahallesi'nde bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesine yaptırılan 'trafik eğitim parkı' görkemli bir törenle açıldı.

Adıyaman Valisi Halil Işık, Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, iş adamları ve öğrenci velilerinin katıldığı trafik eğitim parkının açılışında minik öğrencilerin gösterileri göz doldurdu. 5 yaş grubu ana okulu öğrencilerinin Hint dansları gösterileri ile 6 yaş grubu ana okulu öğrencilerinin Konya yöresi kaşık oyunu büyük beğeni topladı. İş adamları ve öğrenci velilerinin katkıları ile yapılan trafik eğitim parkının açılışı yapıldı. Okulun bahçe düzenlemesinin yapılmasının ardından, yol haritası çıkartan yetkililer, trafik eğitim merkezi içersine ışıklandırma sistemi yerleştirilerek trafik kurallarına uygun hale getirildi. İş adamları ve öğrenci velileri tarafından alınan 10 adet dört tekerlekli akülü araçlar ile öğrencilere trafik eğitimi verilecek. Açılışın ardından minik öğrenciler araçları ile deneme sürüşü yaparak, şoförlük yapmanın keyfini çıkardı. Adıyaman Valisi Halil Işık, trafik konusunun Türkiye ve dünya gündeminde önemli bir yeri olduğunu ve trafikte yaşanan sorunların ortadan kalkması için, trafik kurallarının küçük yaşta öğrenilmesinin anlamlı olduğuna dikkat çekti. Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ise, trafik konusunda bilinçli bir toplam ortaya çıkarmak gerektiğini vurgulayarak, "Bugünün küçüğü olan ve yarın ülkemizi yönetecek olan bu öğrencilerimizin iyi bir trafik eğitiminden geçmesi geleceğimize daha da güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Minik öğrencilerin trafik eğitimlerini tam olarak almaları, trafik sorunu ileriki yıllarda ortadan kaldıracaktır. İş adamlarımız ve öğrenci velilerimizin desteği ile açılan bu park diğer okullara da örnek olmalıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title