Haberler

Adana'da Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Adana'da ziyarete açılan Yoğurt Dede türbesinde çiftçiler yağmur duası yaptı.

Adana'da ziyarete açılan Yoğurt Dede türbesinde çiftçiler yağmur duası yaptı.

Sarıçam Belediyesi, tarihte Horasan erenleri olarak anılan, yörenin ve zamanın manevi şahsiyetlerinden olan Yoğurt Dede türbesinin etrafında gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemesini tamamladı. Türbenin ziyaretçilere açılması nedeniyle düzenlenen toplantıda ayrıca uzun süredir havaların kurak gitmesi nedeniyle yağmur duası yapıldı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıda konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, "Dinimizde yatırlara tapmak ve yardım istemek yoktur. Ancak bu manevi şahsiyetlerin kabrinde dua ederek Allah'tan yardım istenir. Bugün burada uzun süredir havaların kurak gitmesi nedeniyle başta çiftçilerimiz olmak üzere halkımız yağmur bekliyor. Bu nedenle görevli arkadaşlarımız yağmur duası yapacak. Rabbim inşallah dualarımızı kabul eder ve bereketini gönderir" dedi.

Daha sonra görevli hocalar yağmur duası yaparken, vatandaşlar da bir koç kurban ettiler. Yapılan yağmur duasına tüm vatandaşlar el açarak "amin" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sarıçam Belediyesi Horasan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title