Haberler

Adalet Bakanı Kasırga'dan "İstinaf Mahkemeleri" İtirafı

Adalet Bakanı Fahri Kasırga, İstinaf Mahkemeleriyle İlgili Olarak, "İtiraf Etmem Gerekiyor Ki, Bu Konuda Bütün Altyapı Hazırlıklarını Tamamlayamadık. Hedefimiz Yargının Bugüne Kadar İhmal, Göz Ardı Edilen Mekan Problemini Belli Bir Takvim İçinde Çözmek'" Dedi.

Adalet Bakanı Fahri Kasırga, istinaf mahkemeleriyle ilgili olarak, "İtiraf etmem gerekiyor ki, bu konuda bütün altyapı hazırlıklarını tamamlayamadık. Hedefimiz yargının bugüne kadar ihmal, göz ardı edilen mekan problemini belli bir takvim içinde çözmek'" dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Eskişehir'e gelen Bakan Kasırga, ilk olarak Cumhuriyet Bulvarı'nda inşası devam eden Adalet Sarayı'nı gezdi. Bakan Kasırga'ya gezisi sırasında AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Baro Başkanı Yusuf Yıldırım ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Bakan Kasırga, burada bir gazetecinin, istinaf mahkemelerinin Eskişehir'de niçin kurulmadığına ilişkin sorusu üzerine, yasaya göre 1 Haziran'da bahse konu mahkemelerin kurulmasının gerektiğini belirterek, "İtiraf etmem gerekiyor ki, bu konuda bütün altyapı hazırlıklarını tamamlayamadık. Hakim açığımız var, bazı yerlerde bina sıkıntımız var. Teşkilat olarak buna tam olarak hazır olmadığımızı hissettik. Bu mahkemelerin kuruluşunu makul bir süre bekletebiliriz diye düşündük. Ama, yasanın da amir hükmü var.

1 Haziran'da bu mahkemeler kurulur deniyor. Bu yasanın hükmünü yerine getirmek üzere herkesin kabullenebileceği, banko diyebildiğimiz 9 kentte kurduk. Bu istinaf mahkemeleri, 9 ilde olacak anlamına gelmiyor. Çeşitli planlarımız var. Bu sayıyı artırmayı düşünüyoruz. Bu sayı 19 olabilir, 22 olabilir. Şunu söylemek istiyorum, Eskişehir'in hala şansı var" diye konuştu.

Eskişehir Adalet Sarayı'nı çok beğendiğini açıklayan Adalet Bakanı Kasırga, inşaatın bu yıl sonuna kadar bitirilmesini planladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Eskişehir'e hayırlı olsun, binayı çok beğendim. Çok özgün bir proje. Eskişehir'in en büyük ve en güzel kamu binası olacak. Tabii bunun bir de mefruşatı var. Bina çok güzel, ama içine de bir sürü eşya koymamız gerekiyor. Yılbaşı gibi ya da onu takip eden aylarda hizmete açmayı planlıyoruz. Adalet Bakanlığı olarak Eskişehir'i çok önemsiyoruz. Burada görevli personelimiz, lojman sıkıntısı yaşıyordu. 64 nitelikli lojman aldık. En kısa zamanda teslim edilecek. Yeni adliye binasına taşınmakla arkadaşlarımız

çok rahat edecek. Bu, 10-15 yıla hitap eden bir bina. Eski binamızı da yeni bir şekilde yargının hizmetinde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz."

Kasırga, şu ana kadar 50'den fazla adliye binası açılışı yaptıklarını, yaklaşık 40 civarında adliye binası inşaatının ise devam ettiğini kaydetti. Projesi devam eden adliye sarayları olduğunu, 10 kadarının da ihalesini yaptıklarını açıklayan Bakan Kasırga, "Hedefimiz, yargının bugüne kadar ihmal, göz ardı edilmiş mekan problemini belli bir takvim içinde çözmek. Bu konuda da epey yol aldık. Geri dönüşü olmayan bir noktaya geldik. Yaklaşık 150 civarındaki projeyi yürütüyoruz. Bu önemli bir rakamdır.

Bunların arasında İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında iki dev projemiz var. Anadolu yakasında Kartal'da inşaatı devam eden adliye sarayı 360 bin metrekare büyüklüğündedir. Bu özelliği ile dünyanın en büyük adliyesi sarayıdır. Çağlayan'da yapmayı planladığımız adliye sarayı da, 320 bin metrekaredir. Bu da dünyanın ikinci büyük adliye sarayı oluyor" şeklinde konuştu.

Bakan Kasırga, yargının bina problemini çözmek için Türkiye'nin her yerinde çok ciddi adımlar atıldığını vurgulayarak, "Son 4-5 yılda cumhuriyet tarihinde yapılan adliye saraylarının toplam metrekaresinden çok daha fazlası yapıldı. Yargı mensupları olarak buna şükran duyuyoruz. Çok büyük bir başarı olarak görüyoruz. Ben, eski bir başsavcıyım. Biz böyle binaları hep hayal ettik. Eskişehir'de yapılan kadar güzelini hayal bile edemedim. Daha güzellerini yapmanın gayreti içindeyiz" dedi.

Adalet Bakanı Fahri Kasırga, daha sonra adliye personeli için Gökmeydan Mahallesi'nde yapılan lojmanlardaki örnek daireyi inceledi. Vali Kadir Çalışıcı ile Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun'u makamlarında ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kasırga, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademi Kulüp'te öğle yemeği yedikten sonra Ankara'ya hareket etti.

(OÖ-MŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title