Haberler

ABD'nin Kuzey Irak Bilmecesi

ABD, Daha Önce Türkiye'nin Kuzey Irak'ta Bir Operasyon Düzenlemesine Sıcak Bakmadığını Açıklarken, PKK ile Mücadelede Özel Temsilci Olarak Atanan Emekli Orgeneral Joseph Ralston Farklı Konuştu.

ABD'nin terör örgütü PKK ile mücadelede özel temsilci olarak atadığı Emekli Orgeneral Joseph Ralston, ABD'nin, kuzey Irak'ta PKK'ya karşı askeri operasyon da dahil olmak üzere bütün seçenekleri masada gördüğünü ifade etti.

Ralston, ABD'nin baskısı sayesinde Iraklı ve Avrupalı yetkililerin PKK'ya karşı harekete geçtiğini de kaydetti. ABD'nin, PKK liderlerini ele geçirme ve Irak'taki dağlık bölgelerde bulunan kamplarını ortadan kaldırma yönündeki Türk taleplerini henüz karşılamadığını belirten Ralston, Irak'ta birçok sıkıntıyla karşı karşıya bulunmasına rağmen Amerikan ordusunun, PKK'ya karşı ''bütün seçenekleri'' değerlendireceğini kaydetti. Ralston, ''Bütün seçenekler masada. PKK terörist bir örgüt ve operasyonları sona erdirilmeli'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title