Haberler

ABD'li Gazeteci İsrail Tarafından Sorgulandı

ABD vatandaşı Yahudi bir gazeteci, İsrail’e giriş yaptığı sırada İsrail otoriteleri tarafından sorgulandı.

ABD vatandaşı Yahudi bir gazeteci, İsrail'e giriş yaptığı sırada İsrail otoriteleri tarafından sorgulandı.

ABD vatandaşı Yahudi gazeteci Peter Beinart sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dün İsrail'e ailesini ziyaret etmek için gittiği sırada, Tel Aviv kentindeki Ben Gurion havalimanında İsrailli yetkililerce sorguya çekildiğini söyledi. Beinart yaşananlardan dolayı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisinden özür dilemesi gerektiğini belirterek, "Netanyahu'nun özrünü her gün bundan daha beter davranışlara maruz kalan Filistinliler ve Filistin asıllı Amerikalılar adına kabul edeceğim" ifadelerini kullandı.

Çalıştığı gazetede ele aldığı bir yazıda konuyu detaylandıran Beinart, sorguda ona politik sorular sorduklarını belirterek, "İsrail'de şiddete yol açabilecek herhangi bir organizasyona katıldım mı, İsrail'in demokrasisini tehdit eden herhangi bir kuruma katıldım mı, bunların hepsine hayır diyerek, yalnızca şiddete başvurmadan İsrail demokrasisini savunan kurumları desteklediğimi söyledim" şeklinde yazdı.

Önceki ziyareti esnasında Filistin'in abluka altındaki Batı Şeria bölgesindeki El Halil kentinde katıldığı gösteriler hakkında da sorgulandığını söyleyen Beinart, sorgusunun yaklaşık bir saat sürdüğünü belirtti.

"Netanyahu bunun yönetimsel bir hata olduğunu düşünüyor"

Beinart'ın açıklamalarından birkaç saat sonra ise Netanyahu'nun ofisinden konu hakkında açıklama geldi. İngilizce olarak yapılan açıklamada, "Başbakan Netanyahu Sayın Beinart'ın Ben Gurion havalimanında sorgulandığını öğrenmiştir. Bunun nasıl olduğu konusunda da en hızlı şekilde İsrail güvenlik güçlerini sorgulamıştır. Netanyahu bunun yönetimsel bir hata olduğunu düşünüyor" ifadeleri yer aldı. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Amerika Birleşik Devletleri İsrail 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title