Haberler

Abd Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Schwartz'a Tsk Liyakat Nişanı

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Norton A. Schwartz'a TSK Liyakat Nişanı Tevcih Etti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Norton A. Schwartz'a TSK Liyakat Nişanı tevcih etti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay'ın resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Schwartz'ı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na gelişinde askeri törenle karşıladı. İki ülke milli marşlarının dinlenmesinin ardından konuk komutan, tören birliğini "merhaba asker" diyerek selamladı.

Törenin ardından "anı defterini" imzalayan Orgeneral Schwartz, Orgeneral Aksay ile makam odasında başbaşa görüştü. Orgeneral Aksay, ikili görüşme sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD'yi "dost ve müttefik" ülke olarak nitelendirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD ve Türkiye 60 seneye yakın bir zamandır müttefik bir ülke. Ben bir asker olarak şunu belirtmek isterim özellikle askerler arasındaki bu ilişki çok mükemmel bir seviyededir. Biz ABD hava kuvvetleri ile çok yakın ilişki içerisinde olduk. Beraber tatbikatlar yaptık. Aslında Türk Hava Kuvvetleri'nin bir noktada güçlenmesi de ABD Hava Kuvvetlerinin bu müşterek çalışmalarının sonucudur. Müşterek çalışmalarımız beraber tatbikatlarımız sürecektir. Bu tabi bölge barışı ve dünya barışı içinde kaçınılmaz bir olaydır."

Gazetecilerin kısa süreli görüntü almasının ardından görüşme basına kapalı devam etti. Görüşmenin ardından törenin yapılacağı salona geçildi.

Törende, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Norton A. Schwartz'ın özgeçmişi okundu. Schwartz'ın Irak'a Özgürlük harekatını desteklemek amacıyla ABD Ulaştırma Komutanlığı çalışmalarında ve birçok operasyonda yer aldığı ifade edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay törende yaptığı konuşmada, ülkeler arasındaki ilişkilerin ve gelişen işbirliğinin barışın oluşmasına katkı sağlayacağını belirtti. Orgeneral Aksay, "Bu kapsamda ülkelerimiz ve hava kuvvetlerimiz arasındaki mevcut ilişkilerin geliştirilmesi yönünde göstermiş olduğunuz samimi gayretler büyük bir takdirle karşılanmaktadır. Bu gayretlerinizden dolayı sizi tüm kalbimle kutlarken Türk Silahlı Kuvvetleri liyakat nişanını Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ adına müttefik Hava Kuvvetleri Komutanına takmaktan kıvanç duymaktayım. Bu nişanın Amerikan ulusu ile Türk ulusu arasındaki samimi dostluğun bir işareti olarak hatırlanacağına inancım tamdır. Ülkelerimiz ve silahlı kuvvetlerimiz arasındaki bu dostluk duygularının daimi olması temennisiyle şahsınızda tüm Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri personeline sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Orgeneral Aksay, TSK Liyakat Nişanı'nı ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Norton A. Schwartz'a tevcih etti.

ABD HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI ORGENERAL SCHWARTZ

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Norton A. Schwartz'da törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Büyük saygı duyduğum General Başbuğ adına bu büyük nişanı almaktan büyük gurur duyuyorum" dedi.

Gösterilen misafirperverliğe teşekkür eden Orgeneral Schwartz, iki ülke hava kuvvetlerinin Irak ve Afganistan'da devam eden operasyonlar da dahil olmak üzere her zaman omuz omuza yer aldığını belirterek, "Biz hava kuvvetleri olarak, Türkiye Hava Kuvvetleri'ne hem devam etmekte olan NATO operasyonlarında sağladıkları katkılardan dolayı, hem de bu ilişkilerimizi daha da geliştireceğimiz, ileride yapacağımız faaliyetlerden dolayı müteşekkiriz. Umuyorum ki; uzun uzun yıllar boyunca bu dostluk ve ortaklık ilişkilerimiz devam eder" diye konuştu.

Tören, konuk komutanın tebrikleri kabulünün ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title