Haberler

ABD'deki İzleme Skandalı

Fransa'da aşırı sağ ve sol partiler, Snowden'a sığınma hakkı verilmesi istedi

Fransa'da aşırı sağ ve sol partilerin yöneticileri, bugün Sosyalist hükümete yaptıkları çağrıda, eski CIA çalışanı Edward Snowden'a sığınma hakkı verilmesini istedi.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, LCI televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Edward Snowden, ABD'nin bütün faaliyetleri hakkında dünyayı bilgilendirdi. Ona siyasi sığınma hakkı vermeyeceğiz de kime vereceğiz?" sorusunu yöneltti.

Radikal sol parti lideri Jean-Luc Melenchon, hükümete yine Le Pen ile aynı temennileri içeren bir çağrı yaptı.

Hükümette üyesi bulunan Çevreci Parti de yaptığı yazılı açıklamada, Fransa'nın Snowden'a siyasi sığınma hakkı vermesini istedi.

Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) AB ofislerini dinlediği ve elektronik yazışmalarını izlediği iddiası üzerine dün Washington yönetiminden açıklama istemişti.

Alman Der Spiegel dergisinde yayımlanan iddialarla ilgili basına konuşan Fabius, "Biz, Washington ve Brüksel'deki ABD yetkilileri ile derhal temasa geçtik ve bilgi istedik" demişti.

Spiegel dergisi, NSA ile ilgili bilgileri dışarı sızdırdığı gerekçesiyle "ihanetle" suçlanan Edward Snowden'ı kaynak göstererek, ABD'nin, Brüksel, New York ve Washigton'daki AB kurumlarını dinlediğini ileri sürmüştü. Yurt dışına kaçan ve Rusya'da olduğu tahmin edilen Snowden, Ekvador'dan sığınma talebinde bulunmuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Edward Snowden Laurent Fabius Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title