Haberler

ABD'de tüketici güveni ağustosta sınırlı artış gösterdi

Güncelleme:

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ağustosta geçen aya kıyasla 0,3 puan artarak 72,8'e çıktı ve piyasa beklentisinin üzerinde bir seyir izledi.

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ağustosta geçen aya kıyasla 0,3 puan artarak 72,8'e çıktı ve piyasa beklentisinin üzerinde bir seyir izledi.

Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırladığı ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksi öncü verilerini açıkladı.

Buna göre, tüketici güveni ağustosta bir önceki aya kıyasla 0,3 puan artarak 72,8 değerine yükseldi.

Ekonomik normalleşmenin başlamasıyla mayıs ve haziran aylarında yakaladığı toparlanma eğilimini temmuzda koruyamayan tüketici güveninin, ağustosta 72 değerini alması öngörülüyordu. Endeks, temmuz ayında 72,5 seviyesine gerilemişti.

Amerikalıların şu anki finansal koşullara yönelik değerlendirmesini ölçen mevcut ekonomik koşullar endeksi, ağustosta aylık 0,3 puan azalarak 82,5'e düştü.

Tüketicilerin uzun vadeli öngörülerini yansıtan tüketici beklentileri endeksi ise aynı dönemde aylık 0,6 puanlık artışla 66,5'e yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen başekonomist Richard Curtin, tüketici güveninde ağustosun başında büyük bir değişimin görülmediğini belirtti.

Curtin, ekonomi politikalarına olan genel güvenin ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başladığı günden bu yana en düşük seviyeye gerilediğini ifade etti.

Kötü ekonomik sürecin daha uzun süreceğinin tahmin edildiğine işaret eden Curtin, tüketicilerin büyük bir çoğunluğunun gelecek 5 yıl içinde kesintisiz büyüme dönemine geri dönülemeyeceğini düşündüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Michigan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title