Haberler

ABD Büyükelçisi Wılson, Eskişehir'de

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, AK Parti'nin Kapatılmasına İlişkin Açılan Davayı İlgi ve Endişeyle Takip Ettiklerini Söyledi.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin açılan davayı ilgi ve endişeyle takip ettiklerini söyledi.

Boeing firmasının Yıldırım Bayezit İlköğretim Okulu'nda yaptırdığı tam donanımlı Bilişim Teknolojileri Sınıfı'nın açılış töreni için Eskişehir'e gelen ABD Büyükelçisi Ross Wilson, Vali Kadir Çalışıcı'ya makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Büyükelçi Wilson, AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin açılan davayla ilgili soru üzerine bu konuda hiç konuşmak istemediğini belirterek, "Gelişmeleri biz de ilgiyle, biraz da endişeyle takip ediyoruz. Türkiye'nin kuvvetli demokratik kurumları ile gelenekleri var. Ümit ediyor ve bekliyorum ki, bu konular da kuvvetli demokratik kurumlar ile gelenekler çerçevesinde çözüme ulaştırılacaktır" dedi.

Wilson, 480 öğrenci ve 24 öğretmenin görev yaptığı Yıldırım Bayezit İlköğretim Okulu'nda Boeing firmasının katkılarıyla yaptırılan tam donanımlı Teknolojileri Sınıfı'nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, eğitime katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirterek, "Umarım bu okulun öğrencileri geleceğin pilotları ve mühendisleri olurlar ve Boeing onlarla birlikte çalışmanın onurunu elde eder" diye konuştu.

Folklor gösterilerinin ardından Wilson ve Pepin ve Vali Yardımıcısı Ekrem Ballı, Bilişim Teknolojileri Sınıfı'nın açılışını yaptı. Pepin ve Wilson ve diğer davetliler, bilgisayar laboratuarını gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Törene, ABD Büyükelçsi Ross Wilson, Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Milli Eğitim İl Müdürü İbrahim Ceylan yetkililer ve veliler katıldı.

(HÖ-M-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title