Haberler

AB'ye Uyum Toplantısı

Adıyaman Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Avrupa Birliği'ne (ab) Giriş Sürecinde Bulunan Türkiye'de, Kurum ve Kuruluşların Fikir Beyan Etmelerinin Önemli Olduğunu Söyledi

Adıyaman Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Avrupa Birliği'ne (AB) giriş sürecinde bulunan Türkiye'de, kurum ve kuruluşların fikir beyan etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

     Kayacan, Valilik Salonu'nda düzenlenen, AB'ye Uyum konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İl Planlama Müdürlüğü bünyesinde, AB'ye uyum süreci konulu çalışmalar yapıldığını ifade etti.

     AB Genel Sekreterliği Uzman Yardımcısı Duygu Yardımcı ise AB Genel Sekreterliği olarak AB'ye uyum sürecinde çıkartılan yasa ve reformlara merkezi yönetimin yanında, taşra teşkilatlarının, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların daha çabuk uyum sağlamasını hedeflediklerini dile getirdi.

     Yardımcı, şunları kaydetti:

     'Avrupa'nın geleceğinde Türkiye anahtar rol oynayacak. 2005 yılında başlanan katılım müzakereleri ile birlikte hız kazanan siyasi, ekonomik ve sosyal dönüşüm süreci Türkiye'yi AB'ye her geçen gün biraz daha yaklaştırmaktadır. Türkiye'de, AB'nin daha güçlü daha güvenli ve daha istikrarlı bir geleceğe ulaşmasında anahtar rol oynamaktadır.'

     (FER-ŞMÖ-RŞ) - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title