Haberler

80'lik Babadan En Güzel Hediye

Muğlalı 3 Çocuk 6 Torun Sahibi Çiftçi 80 Yaşındaki İsmail Savran, Böbrek Yetmezliği Gelişen Oğlu 48 Yaşındaki Muammer Savran'a Bir Böbreğini Verdi.

MUĞLALI 3 çocuk 6 torun sahibi çiftçi 80 yaşındaki İsmail Savran, böbrek yetmezliği gelişen oğlu 48 yaşındaki Muammer Savran'a bir böbreğini verdi.

Babalar Günü öncesinde böbreğiyle oğluna can aşısı olan baba Savran, “Biz öyle Babalar Günü, hediye bilmeyiz. Ne onlar bana hediye aldılar ne de çocukları onlara. Ama birbirimiz için gereğinde canımızı vereceğimizi biliyoruz, veririz de. Oğlumun çaresizliği beni kahrediyordu, şimdi huzur doluyum” dedi.

Askerliğini yaparken 1951 yılında bir kez hastanelik olup bir daha doktor yüzü görmediğini belirten İsmail Savran böbrek hastası oğlunun kurtarıcısı oldu. Dört yıl önce, oğlu bir çocuk babası Muammer Savran'ın şeker hastalığı yüzünden böbrek yetmezliğine yakalandığını belirten baba Savran şunları anlattı:

“Biri kız 3 çocuğum ve torunlarım hep birlikte yaşıyoruz. Büyük oğlum Muammer'de şeker hastalığı çıktı. 4 yıl önce de şeker hastalığıyla beraber böbrek yetmezliği gelişti. Bu yılın başında doktorlar böbrek nakli kararı verdi. İzmir'de, Denizli'de böbrek nakil listelerine kayıt oldu. Ama henüz diyalize başlanmadığı için kadavradan şansı olmadığı, çok beklemesi gerektiği, sırada binlerce hasta olduğu söylendi. Oğlum gözümün önünde eriyip gidiyordu. Çok üzülüyordum. Hastalığı daha ilerlemeden böbreğimi vermek istedim. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde kalbimle ilgili problem olduğu söylendi. Hatta bir hekim nakil öncesi kalp pili takıp, sonra çıkartabileceğini söyledi. Ama o koşullarda risk olacağı belirtilip, nakle uygun görülmedim. Ben kendimi çok iyi hissediyordum. Bunun üzerine Özel Kent Hastanesi'ne başvurduk. Tüm tetkikler yapıldı. Hatta kalbimde sorun olup olmadığını belirlemek için anjiyo da yapıldı, koşu bandına da çıktım. Nakil için engel olmadığına karar verildi. Oğluma hayat vermek çok güzel.”

‘BEN DE BABAM İÇİN YAPARDIM’

Babalar Günü öncesinde babasından hayat hediyesi alan devlet memuru oğul Muammer Savran da, “Nakil olmadığım taktirde makineli yaşama başlayacaktım. Babam bu hastaların durumlarını biliyor, görüyor. Nakil olmamı istedi. Bağış çıkmayacağını bildiği için de bir böbreğini vermek için ısrarcı oldu. Babama minnet borçluyum” dedi.

Nakli Opr. Dr. Serdar kaçar başkanlığındaki ekip gerçekleştirirken, Babalar Günü'nü bir arada hastanede karşılayan baba-oğul, çok mutlu olduklarını söyledi. Oğul Savran, “Bizim geleneklerimizde babalar günü kutlamak, hediye almak yok. Ama herhalde bir evladın babasından alabileceği en büyük, en güzel hediye hayat hediyesi olmalı. Ben o hediyeyi aldım. Gerekseydi ben de babam için gözümü kırpmadan ameliyat masasına yatardım” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title