Haberler

5 Nisan Avukatlar Günü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlayarak, "Toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatta meydana gelen gelişim ve değişimlerin hukuk hayatına ve avukatlık mesleğine yansıtılması amacıyla avukatlık mesleğinin stajdan başlayarak karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümüne...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlayarak, "Toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatta meydana gelen gelişim ve değişimlerin hukuk hayatına ve avukatlık mesleğine yansıtılması amacıyla avukatlık mesleğinin stajdan başlayarak karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümüne yönelik olarak başlatılan kanun tasarısı hazırlıklarında sona yaklaşılmıştır." ifadesini kullandı.

Bozdağ, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından savunmayı serbestçe temsil eden avukatların, hukuki sorunların, anlaşmazlıkların adalete, hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi, hukuk kurallarının tam olarak uygulanması, bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması, hukuk devletinin işlerliğinin sağlanması bağlamında yaşamsal bir önem ve değere sahip olduğunu belirtti.

Avukatların, hukuksal bilgi ve deneyimlerini kişilerin yararına sunduğunu, adaletin gerçekleşmesine hizmet ettiğini, insan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devletinin en önemli göstergelerinden olan savunma hakkını gerek kurumlar gerekse bireyler adına büyük bir özen ve sorumluluk bilinciyle yerine getirdiğini ifade eden Bozdağ, aynı zamanda avukatların kamu hizmeti yönü ağır basan bir mesleği ifa ettiklerini vurguladı.

Bozdağ, avukatın rolünün bütün kişilerin yasalar huzurunda korunmasını sağlamak olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Avukatların hakkı ve görevi, mesleklerini bir yandan kendilerine emanet edilen menfaatleri korurken bir yandan da yasaların bilinmesini, anlaşılmasını ve uygulanmasını gözetecek şekilde icra etmektir.

Hukukun üstünlüğünün tesisinde önemli bir kamu hizmetini yerine getiren avukatlarımızın yargı sistemindeki sorunlarının çözümüne ilişkin Adalet Bakanlığı olarak Yargı Reformu Strateji Belgesinde planlanan hedefler doğrultusunda çalışmalar devam etmektedir. Toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatta meydana gelen gelişim ve değişimlerin hukuk hayatına ve avukatlık mesleğine yansıtılması amacıyla avukatlık mesleğinin stajdan başlayarak karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümüne yönelik olarak başlatılan kanun tasarısı hazırlıklarında sona yaklaşılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, savunma ve hak arama görevini ifa etmek suretiyle adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluk sahibi olan meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Avukatlar Günü Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title