Haberler

4 İlde 85 Taşınmaz Özelleştirme Kapsamına Alındı

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), İstanbul'da 71, Eskişehir ve Antalya'da 2'şer, Gaziantep'te 10 adet taşınmazın Maliye hazinesine ait hisselerini özelleştirme kapsam ve programına aldı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), İstanbul'da 71, Eskişehir ve Antalya'da 2'şer, Gaziantep'te 10 adet taşınmazın Maliye hazinesine ait hisselerini özelleştirme kapsam ve programına aldı. Özelleştirmeler 2 yıl içerisinde gerçekleştirilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ÖYK Kararı'na ilişkin Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre İstanbul ilinde 71 adet, Eskişehir İlinde 2 adet, Antalya İlinde 2 adet taşınmazın Maliye hazinesine ait hisselerinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi.

Gaziantep İlinde bulunan 10 adet taşınmazın Maliye hazinesine ait hisselerinin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 51. maddesi çerçevesinde özelleştirme kapsam ve programına alan ÖYK, söz konusu taşınmazların satış yöntemi ile özelleştirilmelerini ve satışın varlık satışı suretiyle gerçekleştirilmesini karara bağladı.

ÖYK, özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar söz konusu taşınmazların her türlü bakım, onarım ve işletilmesi ile bu taşınmazlardan doğan her türlü yükümlülükler ve işletilmelerinden elde edilecek gelirler Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bıraktı. Bu kararın uygulanması ile ilgili hususların gerek görülmesi halinde Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arasında yapılacak protokollerle belirlenecek. Özelleştirme işlemleri 2 yıl içerisinde tamamlanacak.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Gaziantep Eskişehir İstanbul Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title