Haberler

35 Yıl Önce Kaybolan Kardeşlerini Buldular

Manisa'nın Gördes İlçesi'nde oturan 'Kara' ailesinin 35 yıllık hasreti sona erdi.

Manisa'nın Gördes İlçesi'nde oturan 'Kara' ailesinin 35 yıllık hasreti sona erdi. Zihinsel engelli Hasan Hüseyin Kara 1980 yılında, 24 yaşındayken, tarlada hayvan otlattığı sırada ortadan kayboldu. Yıllarca oğullarını arayan aile, mahkemeden çıkarttıkları gaiplik kararının ardından, tam ümidi kesmişken Hasan'ın izine ulaştı. 7 kardeş yıllar sonra bir araya geldi.

Gördes İlçesi Emede Adası Mevkii'ndeki tarlalarında hayvan otlatırken kaybolan, doğuştan zihinsel engelli 24 yaşındaki Hasan Hüseyin Kara, 35 yıl aradan sonra filmlere konu olabilecek şekilde bulundu. Tam 35 yıl önce oğullarını kaybeden 90 yaşındaki İbrahim ve 84 yaşındaki Cemile Kara çiftinin yaşadıkları tarifsiz acı küllendi. Hasan'ı bulabilmek için seferber olmalarına karşın bir sonuç elde edemeyen Kara çifti ile, 2 kız 4 erkek toplam 6 çocuğu ümidini yitirdi. Ancak, Hasan 35 yıl sonra ortaya çıktı.

Kaybolduğunda 24 yaşında olan kısmi zihinsel engelli Hasan Hüseyin Kara'nın, o tarihte devamlı türkü söylediği, gördüğü motorlu araçların arkasından koştuğu ifade edildi. Onu bir türlü bulamayan Kara ailesi mahkemeden hakkında gaiplik kararı çıkarttı.

AİLESİNİ HATIRLADI

Yıllarca sokaklarda yaşadıktan sonra iki yıl önce Aydın'ın Kuyucak Kaymakamlığı'na bağlı Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilen Hasan Hüseyin Kara, orada gördüğü tedavi ardından ailesi hakkında bilgi vermeye başladı. Kendisine her gün sorular soran Merkez çalışanlarına annesinin adının Cemile, babasının İbrahim olduğunu söyleyen Hasan Hüseyin kara, kız kardeşinin isminin ise Meliha olduğu bilgisini verdi. Merkez yetkilileri bu verilerden yola çıkarak, çevre il ve ilçe nüfus müdürlüklerine yazı yazdı ve kimlik taraması talep etti. Gördes Nüfus Müdürlüğü bu talep doğrultusunda, baba adı İbrahim ana adı Cemile olan aile kütüğüne ulaştı. Ailenin soyisminin Kara olduğu ve 7 çocukları bulunduğu ifade edildi.

TAN TESPİT ETTİLER

Gördes Nüfus Müdürlüğü, Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kara ailesi hakkındaki bilgileri paylaştı. Rehabilitasyon Merkezi, Hasan Hüseyin Kara'nın fotoğrafını Gördes Nüfus Müdürlüğü'ne yolladı. Aile fertleri fotoğraftan 59 yaşındaki Hasan Hüseyin Kara'yı tespit etti. Hasan'ın 6 kardeşi Nazire Kuzu, Hüseyin Ali Kara, İsmail Kara, Mustafa Kara, Meliha Kara ve Ahmet Kara, 35 yıllık hasretlik ardından Rehabilitasyon Merkezi'ne gitti. Kuyucak Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki buluşmada kardeşler, Hasan Hüseyin'i bağırlarına basıp, yılların acısını ve hüznünü gidermeye çalıştı. - Gördesmanisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Kara Gördes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title