Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Memiş mesajında, kurtuluş mücadelesinin, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla taçlandırıldığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi'nin 95. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Türk Milleti'nin her şeyin bittiği sanılan en zor dönemlerde dahi bağımsızlığından, bayrağından ve vatanının bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bu zaferle kanıtladığına işaret eden Memiş, mesajında şunlara yer verdi:

"Bu zafer, demokrasisini ve ekonomisini güçlendirerek, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyen milletimizin, bu yolda kendisini engellemeye çalışan mihrakların kurduğu tuzakları, tarih boyunca olduğu gibi bugün de birbirine kenetlenerek bozacak inanç, kudret ve kararlılığa sahip olduğunun teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'mızın bütün kahramanları başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Gümüşhane milletvekilleri Akgül ve Pektaş'ın mesajı

Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladıkları ortak mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Büyük zaferlerin mimarı olan

yüce milletimiz tıpkı 30 Ağustos'ta olduğu gibi 15 Temmuz'da da bir kahramanlık destanı yazmış, vatanına, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu kahramanlık, bu topraklarda milli mücadele ruhunun ne kadar

diri olduğunun ifadesidir. İstiklal ve istikbalimize kast eden düşmanlar geçmişte olduğu gibi

bugün de daima yüce milletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin istiklal ve istikbali için verdiği büyük mücadelenin

zafere ulaşmasının 95. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları

olmak üzere vatanımız ve milletimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi hürmetle anıyor, kahraman milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyoruz."

Belediye Başkanı Çimen'in mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 30 Ağustos zaferinin bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatı olduğunu vurguladı.

Türk Milleti'nin 30 Ağustos 1922'de boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini anımsatan Çimen, mesajını şöyle tamamaladı:

"Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı, 30 Ağustos 1922'de zafer kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'dir. Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan vatansever bir halkın, yokluklara, yoksunluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında da milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda 'Büyük Taarruz' ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve dava arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Okay Memiş Gümüşhane Politika Güncel Haberler

title