Haberler

Polonya'da Aşırı Sağcı Milletvekili Hanuka Bayramı'nda Mumları Söndürdü

Güncelleme:

Polonya parlamentosunda Hanuka Bayramı nedeniyle gerginlik yaşandı. Aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun, Yahudilerin Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan yedi kollu şamdandaki mumları yangın tüpü sıkarak söndürdü.

- Polonyalı milletvekili, Hanuka Bayramı için yakılan mumları yangın tüpüyle söndürdü

VARŞOVA - Polonya'da aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun, Yahudilerin Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan yedi kollu şamdandaki mumları yangın tüpü sıkarak söndürdü.

Polonya parlamentosunda Hanuka Bayramı nedeniyle gerginlik yaşandı. Aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun, Yahudilerin Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan yedi kollu şamdandaki mumları yangın tüpü sıkarak söndürdü. Braun'un hareketinin ardından parlamento çalışmalarına ara verdi.

Parlamento Başkanı Szymon Holownia, Braun tarafından gerçekleştirilen olayı kınayarak, Polonya parlamentosunda antisemitizme ve yabancı düşmanlığına tolerans gösterilmeyeceğini söyledi.

Polonya'nın yeni Başbakanı Donald Tusk ise, olayı bir "rezalet" olarak nitelendirerek, böyle bir şeyin asla tekrarlanmaması gerektiğini ifade etti.

Braun geçmişte yaptığı açıklamada, Polonya'yı "Yahudi devletine" dönüştürmek için bir komplo olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Milletvekili Polonya İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title