Haberler

Kırklareli'nde asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yapıldı

Güncelleme:

Kırklareli'nde yapılan asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında Vali Birol Ekici, Şubat ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca 31 Mart seçimlerinin huzur ve güvenliği de ele alındı. Kırklareli'nin düzensiz göç rotası olmaktan çıkarıldığı da açıklandı.

Kırklareli'nde asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısını yapıldı

KIRKLARELİ - Kırklareli'nde asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısını yapıldı.

Kırklareli'nde asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısını yapıldı. Toplantı sonrası Vali Birol Ekici Valilik Atatürk Toplantı Salonu'nda basın açıklaması yaptı. Ekici, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik komutanlığı ekiplerinin Şubat ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ekici, yaptığı açıklamada Kırklareli'nin huzurlu ve güvenli şehir olduğunu belirterek vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak için güvenlik güçlerinin 7 gün 24 saat aralıksız çalıştığını söyledi.

Suçluların yakalanmasında Kırklareli halkının desteği olduğu aktaran Ekici teşekkür etti.

31 Martta yapılacak olan seçimin huzur ve güvenliğinin önemine değinen Ekici seçimlerle ilgili tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Şubat ayı faaliyetleri hakkında bilgi veren Ekici "Şubat ayı faaliyetlerimiz hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Jandarma bölgesinde 400 olaya meydana gelmiş ve bunlardan 1 tanesi terör olayıdır. Müdahale ettiğimiz olaylarda 3 adet tabanca, 4 adet av tüfeği, 1 adet kumar makinası, otomobil ve motosiklet ele geçirilmiştir. Şehrimizde 2 adet kritik olay meydana gelmiştir. Molotof kokteyli atılması olayına 2 saat sonra emniyet ekiplerimiz yakalamıştır. Yine şehir merkezinde meydana gelen havaya ateş açılması sonucu fail yine 2 saat sonra yakalanmıştır. Jandarma bölgesinde meydana gelen olayların aydınlatma oranları yüzde yüzdür, emniyet bölgesinde meydana gelen olayların aydınlatma oranı ise yüzde 98.4'tür" dedi.

Ekici olayların aydınlatılması sonucunda Türkiye en yüksek şehirlerinden birisi olduğunu anlattı.

Jandarma bölgesinde geçtiğimiz seneye göre olaylar yüzde 48 azaldığını ifade eden Ekici emniyet bölgesinde ise yüzde 2 azaldığını söyledi.

Emniyet bölgesindeki meydana gelen 576 asayiş olayında 548 kişi yakalanmış ve adli makamlara teslim edilmiştir. Şehrimizin sınır şehri olmasıyla düzensiz göç önemli bir gündemini oluşturmaktadır. İçişleri Bakanımız sayın Ali Yerlikaya'nın Haziran ayında göreve başladığından bu yana düzensiz göçle ilgili olarak bize verdiği talimat ve desteklerle bu gün şehrimizde ve hatta Trakya'da düzensiz göç gündem olmaktan çıkarılmıştır. Kırklareli düzensiz göç rotası olmaktan çıkmıştır. Geçmiş yıllardaki sayılarla kıyasladığımız zaman bu gün şehirimizdeki oluşturduğumuz kontrol noktalarında emniyet ve jandarma ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz düzensiz göçle mücadelede Bizim 60 tane ortak kontrol noktamız var. Kırklareli'nde sınıra doğru hiçbir aracın geçişine veya hiçbir organizatörün izin vermiyoruz. Böylece Kırklareli'ni düzensiz göç rotasında çıkarmış bulunmaktayız.

Düzensiz göçle mücadele çerçevesinde Jandarma Komutanlığı 16, İl Emniyet Müdürlüğü 3 operasyon düzenlediğini aktaran Ekici 22 organizatör ile 4 araç yakalandığını anlattı.

Ekici, düzensiz göçte kullanın ve Emniyet ve jandarma ekiplerinin yakalan araçların kamu hizmetine geçmesi için çalışma yapıklarını ifade etti.

Ekici, İçişleri Bakanlığı kette gönderdiği 7 jandarma komando bölüğü, 5 özel harekat timiyle düzensiz göçle ilgili mücadele gücümüzü attığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Birol Ekici Kırklareli Güvenlik Valilik 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title