Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "23 Nisan, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşamak, demokratik cumhuriyete sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolundaki kararlılığını ortaya koyduğu bir milli mutabakattır.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, " 23 Nisan, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşamak, demokratik cumhuriyete sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolundaki kararlılığını ortaya koyduğu bir milli mutabakattır." değerlendirmesini yaptı.

Kahveci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, milli egemenliğin tecelligahı TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümünün gurur ve coşkuyla kutlandığını vurguladı.

"23 Nisan, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşamak, demokratik cumhuriyete sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolundaki kararlılığını ortaya koyduğu bir milli mutabakattır." ifadesini kullanan Kahveci, cumhuriyetin, milli egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu, vatandaşların hür iradeleriyle yönetime katıldığı, üstün nitelikli bir yönetim biçimi olduğunu vurguladı.

Kahveci, mesajını şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan'ın taşıdığı değer ve anlamlara sahip çıkmak, Meclisimizi ve cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmak ülkemizi bölmek isteyenlere verilecek en güzel cevap olacaktır.

Milletimizin en değerli varlığı, geleceğimiz çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Bu noktada çocuklarımızın kaliteli yaşam imkanlarına kavuşturulmaları, çağın gerektirdiği nitelikte eğitim almaları için her türlü fedakarlığı yapmak zorundayız."

Kahveci, TBMM'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesinin Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin mimarı çocuklara verdiği değeri gösterdiğine işaret etti.

"Çocuklarımızın, milli şahlanışın farkında büyümesi en büyük gayemiz"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da yaptığı açıklamada, Milli Mücadele'nin 100. yıl dönümü kutlandığından 23 Nisan'ın ayrı anlam ve öneminin bulunduğuna dikkati çekti.

Büyük Atatürk komutasında Bandırma Vapuru ile Samsun'a yol alındığı o gün, imanı ve inancı dev gibi olan Türk milletinin kaderinin sonsuza dek değiştiğini, esaretin yerini hakimiyete bıraktığını vurgulayan Geylan, "Çocuklarımızın, gençlerimizin bu milli şahlanışın farkında olarak büyümesi en büyük gayemizdir." ifadesini kullandı.

O yıllardan bugüne Türk yurdu üzerinde düşmanların yayılmacı emellerinin sona ermediğini, sadece kullandıkları yöntemlerin şekil değiştirdiğini belirten Geylan, bu kez terör örgütleri eliyle faaliyetlerini yürütenlerin ülkeye "vahşi bir kartal gibi" saldırdığını kaydetti.

Çocukluklarını yaşayamadan büyüyen çocukların bu ülkenin bir gerçeği olduğunu ifade eden Geylan, "Minik bedenlerin, hastalıklı ruhların vicdansız ellerinde yitip gitmesi insanlığımıza leke sürmektedir. Bu noktada, gelin hiç zaman kaybetmeden çocuk istismarına, cinayetlerine çok ağır cezalar getirelim, yasal düzenlemeler yapalım. Lafla peynir gemisi yürümez. 'Kınıyoruz, üzülüyoruz' demekle sorun çözülmez. Dolayısıyla artık icraata geçmenin zamanıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Geylan, açıklamasında "Yargı kararı beklenmeden MEB'in davadan vazgeçip, öğrencilerimize 23 Nisan'da Öğrenci Andı'nın yeniden okullarda okutulmasının müjdesini vermesini bekliyoruz." ifadelerine de yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title