Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bafra ve Havza ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Bafra ve Havza ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Bafra ilçesinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen programda öğrenciler halk oyunları, danslar sergiledi, şiirler okudu. Daha sonra çocuklar tarafından büyük Türk bayrağı açılması coşkuyla alkışlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanının yaşandığına işaret ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiş olup, dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu, bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşı'ydı, ulusal egemenlikti. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele arkadaşlarını, ahirete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı, şükran ve minnetle yad ediyorum." dedi.

Programa, Kaymakam Ali Fuat Türkel, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Havza

Havza ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

Mehmetçik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Hava muhalefeti nedeniyle program Havza 25 Mayıs Spor Salonu'nda devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, yaptığı konuşmada, geleceğin çocuklara bir miras olduğunu belirterek, "Bu mirası bizlerden teslim alacak çocuklarımızın bayramını kutlarım." dedi.

Şiirlerin okunduğu, halk oyunları ve dans gösterilerinin sunulduğu programda, gün dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkan Murat İkiz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Havza Bafra Politika Güncel Haberler

title