Haberler

21. Konya Geleneksel Mahalli At Yarışları

İkinci hafta yarışlarında 9 koşu gerçekleştirildi

21. Konya Geleneksel Mahalli At Yarışları'nda, 1200 ve 1300 metre ile deste, küçük orta, büyük orta ve başaltı koşuları yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kubülü Derneği'nin katkılarıyla Konya Hipodrom'unda düzenlenen yarışların ikinci haftası da büyük ilgi gördü.

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Orhan Tat, yaptığı açıklamada, yarışlara Konya'nın yanı sıra çevre illerden de katılım olmasının çok sevindirici olduğunu belirtti. Rahvan atlarının, kültürün önemli bir parçası olduğunu dile getiren Tat, hem geleneğin yaşatılması hem de rahvan atı sayısının artırılması için bu tür faaliyetleri sürdüreceklerini ifade etti.

Yarışlarda, 1200 metrede Batuhan Kölemenoğlu'nun "Sanatkar", 1300 metrede Mustafa Ali Uçar'ın "Yağıztay", destede Bedri Canbay'ın "Kırat", küçük orta yarışında Mevlüt Tosun'un "Başkan", büyük orta yarışında Bedri Canbay'ın "Umut", başaltı yarışında ise Mustafa Küçükmeral'in "Siyah İnci" adlı ati birinci oldu.

İthal kategorisinde ise B grubunda Hikmet Baranok'un "İmparator", A grubunda Eyüp Demir'in "İstanbullu" isimli atı birinci olurken, baş yarışında da Mustafa Erbaş'ın "Barbaros" adlı atı birinci geldi.

Yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine kupa ve para ödülü protokol üyeleri tarafından verildi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title