Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karabacak mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını bildirdi.

Milli mücadele açısından son derece önemli bir gün olarak tarihe kazınan bu önemli günün bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirten Karabacak, "Bu tarihten itibaren milletimiz, varlığını esaret altında sürdürmeyeceğini ve kutsal vatan topraklarındaki işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış ve Kurtuluş Savaşı'yla bunu tüm dünyaya göstermiştir. Bağımsızlığımızın sembolü olan bu önemli günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğine armağan ederek gençlere ne kadar önem verdiğini göstermiştir. O yüzden şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmş bu toprakları ve cumhuriyeti yaşatmak ve daha da geliştirip gelecek kuşaklara taşımak başta gençler olmak üzere hepimizin en önemli görev ve sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

Son yıllarda Türkiye'de her alanda önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Karabacak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Özellikle gençlerimize yönelik yapılan yatırımlar geleceğimiz açısından umut verici. Üniversite sayısının ikiye katlanması, iş alanında gençlere yönelik pozitif ayrımcılık, faizsiz kredi destekleri gibi uygulamalar gençlerimizin ufkunu açmış ve geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlamıştır. Bizler de yerel yönetimler olarak gençlerimize her alanda katkı ve destek sunarak gelişimlerine katkı sunma gayreti içindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Şükrü Karabacak 19 Mayıs Darıca Güncel Haberler

title