Haberler

18 Yıldan Sonra Üniversite Giriş Sınavı Siverek'te Tekrar Yapılacak

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1996 yılında kopya çekildiği iddiasıyla iptal edilen ve bir daha yapılmayan YGS yeniden yapılacak.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1996 yılında kopya çekildiği iddiasıyla iptal edilen ve bir daha yapılmayan Üniversiteye Giriş Sınavı (YGS) yeniden yapılacak.

YGS sınavının yeniden Siverek ilçesinde yapılması için geçtiğimiz yıl bazı öğrenci grupları eylem yapmış, bunun üzerine sınavın Siverek ilçesinde yapılması için AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar çalışma başlatmıştı. Sınavın yeniden ilçede yapılması kararı ÖSYM tarafından kabul edildi. ÖSYM, 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda 632 koduyla Siverek ilçesini yeniden tercih edilebilir sınav merkezileri arasına koydu.

Sınavların yeniden ilçede yapılması için ÖSYM yetkilileri ile uzun süredir görüşmeler yapan, Siverek'in sınav merkezi olarak yeniden listede olmasının sevindirici olduğunu ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülpınar, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gülpınar, "Öncelikle bu kararın öğrencilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. 18 yıl aradan sonra sınavın yeniden ilçemizde yapılması kararı bizler için elbette sevindirici oldu. Sınavın yeniden ilçemizde yapılması için bütün kesimler yoğun çaba harcadı. Öncelikle talebimizi kabul eden ÖSYM Başkanı Sayın Ali Demir başta olmak üzere, YÖK üyesi hemşehrimiz Mehmet Emin Yılmaz ve emeği geçenlere ilçe halkımız adına teşekkür ederim. Bu süreçte Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız ve bu konuda çeşitli etkinlikler düzenleyen STK'larımızı da unutmamak gerekiyor. Öğrencilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah el ele vererek Şanlıurfa'ya, Siverek'e daha güzel hizmetler getireceğiz" dedi.

Sınavın yeniden Siverek ilçesinde yapılması kararı vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa ak parti Siverek Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ömer buyukgolmobilWeb@haberler.com:

Çok sevindim inşallah gerçektir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title