Haberler

17. Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri

Yozgat'ta bu yıl 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara Yozgat'ın tescilli yemeği testi kebabı ikram edildi.

Yozgat'ta bu yıl 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara Yozgat'ın tescilli yemeği testi kebabı ikram edildi.

Cumhuriyet Meydanında kurulan ocakta pişirilen testi kebapları, Vali Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından vatandaşlara ikram edildi.

Testi kebabı ustaları tarafından konuklara yemeğin tarifi anlatıldı.

Vali Yurtnaç, gazetecilere, testi kebabını Yozgat'ın dışına tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıllarda bu etkinlikleri öyle büyüteceğiz ki, Yozgat dışından insanlar buraya testi kebabı yemeye gelecek.Bizim de amacımız burada şimdi bunların tadına bakacağız ve halkımıza bunları tattıracağız. Belediyemizi de bu tanıtım çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Arslan da şehirlerin bir takım değerleri ve özellikleri olduğunu dile getirerek, bunları değişik vesilelerle yaşatmanın önem taşıdığını vurguladı.

Yemek kültürünün şehirlerin en önemli özelliklerinden olduğunu anlatan Arslan, "Bu manada Yozgat'a baktığımız zaman da bazı yemeklerin Türkiye'nin diğer illerinden daha fazla öne çıktığını görüyoruz. Arabaşımız gibi, tandır kebabımız gibi ve özellikle de testi kebabımız hiçbir yerde yapılmayan, Yozgat'tan başka bir yerde yapılmayan güzel bir yemeğimizdir." dedi.

Testi kebabını değişik vesilelerle Türkiye'ye tanıtmak istediklerini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Hem Yozgat'ta yaygınlaştırmak hem de Türkiye genelinde tanıtmak istiyoruz. Bu tanıtımın mutlaka Yozgat'a da artı değeri olacaktır. Genelde de bunu Sürmeli Kültür Etkinlikleri kapsamında yapıyoruz. Daha önceki yıllarda bunu yarışma olarak yapıyorduk ama bu sene yarışma olarak değil de bir sunum olarak yapmayı düşündük. Lokantacılar Odası ile yaptığımız görüşme sonucu bütün lokantalarımızın aşçıları testileri hazırladılar, vatandaşlara da alanımızda ikram edeceğiz. Onların aracılığıyla da aslında bütün Türkiye'ye sunmuş olacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Kazım Arslan Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title