Haberler

    16 Bin Dolarlık Biletleri Yanlışlıkla 1512 Dolara Satan Havayolu Şirketi: Biletleri İptal...

    Cathay Pacific adlı havayolu şirketi iki hafta içinde ikinci kez bir bilet skandalına imza atarak 16 bin dolarlık biletleri yaklaşık 1500 dolara sattı.

    Hong Kong merkezli bir uluslararası havayolu şirketi olan Cathay Pacific, business class biletlerini yanlışlıkla ekonomi sınıfı fiyatından sattı. Business class biletler için normal şartlarda 16.000 dolar ücret ödemeleri gereken yolcular, yalnızca 1512 dolar ödeyerek biletleri satın aldılar.

    İşin komik tarafı bu olay, Cathay Pacific'in iki hafta içinde gerçekleştirdiği ikinci hata oldu. Bir önceki olayda da Vietnam- New York seferi için 16.000 dolar olan business class sınıfı yolcu biletleri, yalnızca 675 dolara alıcı bulmuştu. Şirket, sistemdeki sorunun araştırıldığını belirtirken, satılan biletlerin iptal edilmeyeceğini duyurdu.

    Cathay Pacific'in başının gerçek anlamda dertten kurtulmadığını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıl sivil havacılık tarihinin en büyük siber saldırısına maruz kalan şirket, 9,4 milyon müşterisinin kişisel verilerini çaldırmıştı. Ayrıca geçtiğimiz Eylül ayında da şirketin bir uçağında ismin Cathay Pacific yerine Cathay Paciic yazdığı keşfedilmişti.

    Yine de 'ucuz bilet' skandalı, yalnızca Cathay Pacific'in başına gelen bir olay değil. Singapore Airlines, 2014 yılında gerçekleşen olayda uçak biletlerini yarı fiyatına satışa sunarken, United Airlines ise bir yazılım şirketi tarafından biletlerinin 100 doların altında bir fiyata satılması ile şoka uğramıştı. Ancak şirket, bu işe bir 'hata' demek yerine biletleri iptal etmişti.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Hong Kong New York Vietnam Ekonomi Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title