Haberler

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve Tüketiciyi Koruma Haftası

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından 'Tüketicinin Korunması' hakkında Kanun Tasarı Taslağı'nın hazırlandığını bildirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından 'Tüketicinin Korunması' hakkında Kanun Tasarı Taslağı'nın hazırlandığını bildirdi.

Kinay, Dünya Tüketiciler Günü ve Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de tüketiciyi koruma amaçlı müstakil bir kanunun 1995 yılında çıkartıldığını hatırlattı.

Daha sonraki yıllarda bu kanunun üzerinde küçük değişiklikler yapılarak tüketici haklarının korunmaya çalışıldığını belirten Kinay, şunları kaydetti:

"Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, 1993 yılında kurulmuştur. Genel anlamda kuruluş ve kanun çıkış tarihlerine baktığımızda bu konudaki duyarlılığımız çok yenidir. Bu açıdan halen kat etmemiz gereken önemli mesafeler var. Öncelik olarak tüketici hakları yönetiminin Genel Müdürlük düzeyinden 'Bağımsız Düzenleme ve Denetleme Üst Kurulu'na dönüştürülmesi daha uygun olacaktır. Sektör bağımsız kurulları, tüketici hakları ile üretici çıkarları arasında kalarak, karar alma süreçlerinde zorluk yaşamaktadırlar. Daha çok yolumuz var. Ancak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti İktidarı olarak bu hakların korunması yolunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarı Taslağı' hazırlanmaktadır. Taraf olan her kesim ile istişareler yapılmaktadır. Görüldüğü üzere, bizden önceki iktidarlarda olduğu gibi kim güçlü ise onun yanında olmak yerine kim haklı ise onun yanında olmayı seçiyoruz. Tüketici hakkı bize göre kul hakkıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Tüketiciler Günü ve Tüketiciyi Koruma Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Hasan Fehmi Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title