Haberler

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nde 4. Gün

Festivalin 4. gününün ilk etkinliğinde Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında profesyonel tiyatro oyuncularının yaratıcı drama yöntemi ile katkıda bulunduğu 3 Kumbara Tiyatrosu yer aldı.

Doğuş Grubu'nun kurucu destekçisi olduğu Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali bu sene klasik müzik eşliğinde düzenlenen çocuk atölyeleri, yemek atölyeleri, açık hava film gösterimleri, büyüklere masal dinletileri ve karma sergiyle; katılımcılara Bodrum'u kültür, sanat ve müzik ile deneyimleme fırsatı sunuyor.

TÜRSAB Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte 8-12 yaş grubundaki çocuklar tiyatro eğitimi ile harçlıklarını nasıl kullanacaklarını, hayal, hedef, para, birikim, tasarruf, istek, ihtiyaç gibi kavramları öğrenirken veliler, 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında finansal okuryazarlık bilinci hakkında farkındalıklarını artırdılar.

Festivalde yer alan yaratıcılık üzerine bir diğer atölye de "Uyu Artık Mozart…" oldu. Klasik dönemin en önemli bestecilerinden Mozart'ın insanüstü yaratıcılığı ve renkli kişiliğinin drama çalışmalarıyla ele alındığı atölyede çocuklar, Mozart eşliğinde fimo hamuruyla döneme ait objeler yaptılar.

Birbirinden renkli atölyeler sonrasında katılımcılar D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro'daki Gün Batımı Konseri'nde Türkiye'nin zengin müzik tınısını, viyolonsel repertuarının sevilen yapıtlarıyla birleştirerek sunan Çellistanbul ile buluştu.

Akşam Konseri'nde ise çok sayıda "Altın Plak" sahibi, İspanyol besteci, müzisyen ve aktris Monica Molina, 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'ne özel bir proje ile ilk kez dinleyici karşısına çıktı. Türkiye ve Türk izleyicilerle gönül bağını her fırsatta dile getiren İspanyol diva, yeni şarkılarını Sinema Senfoni Orkestrası eşliğinde ilk kez festival kapsamında seslendirdi.

Konserin ardından festivalde bu sene ilk kez gerçekleştirilen "Sinemada Klasik Müzik" gösterimlerinde 1920 yılı Paris'inde başarıya ulaşmış bir modacı olan Coco Chanel (Anna Mouglalis)'in Rus besteci Igor Stravinsky ile yaşadığı gizli ilişkiyi konu alan "Büyük Aşk (Coco Chanel & Igor Stravinsky)" filmi, D-Marin Turgutreis Cinemarine Açık Hava Sineması'nda festival katılımcılarına keyifli bir yaz akşamı sundu.

Festival kapsamında yarın, Güne Başlarken Bach konseri ile Türkiye'den dünyaya açılan son derece yetenekli iki yaylı çalgılar solisti Emre Engin ve Cansın Kara, Şevket Sabancı Parkı'nda yer alacak. Ardından çocuklar için Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında 3 Kumbara Tiyatrosu ve veliler için finansal okuryazarlık bilinci üzerine gerçekleştirilen atölyeler, ikinci kez TÜRSAB Kültür Merkezi'nde katılımcılarla buluşacak. Sahne İstanbul yönetimindeki çocuk atölyelerinin sonuncusu "Tchaikovsky… Oyun Zamanı"nda klasik müziğe Romantik Dönem masalları eşlik edecek. Gün Batımı Konseri'nde ise sabah dinleyici karşısına çıkan genç yetenekler Emre Engin ve Cansın Kara'ya piyanist Oxana Shevchenko eşlik edecek. Akşam Konseri'nde ise, Fazıl Say'ın başyapıtlarından Nâzım Oratoryosu; Nâzım Hikmet Korosu, anlatıcı solist Genco Erkal ve solistler Serenad Bağcan, Arda Aktar, çocuk solistler İdil Bursa, Gökçe Çatakoğlu, Çetin Özen eşliğinde D-Marin Turgutreis Ana Sahne'de seyirciyle buluşacak. Say, 2001 yılında bestelediği, beş farklı bölümden oluşan ve Türkiye'de çok sesli müziğin başyapıtları arasında yer alan Nâzım Oratoryosu'nu, İbrahim Yazıcı şefliğindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ile sahneleyecek.

Akşam Konserleri sonrası müziğin büyüsüne kapılmış müzikseverlerle Türkiye'de 14 yıldır yaşayan ve Masal Terapi kitabının yazarı bir Fransız Masal Perisi olan Judith Liberman, Kitchenette Turgutreis'in arka bahçesinde buluşacak. Tahir Ayne eşliğinde büyükleri masalların büyülü dünyasına katacak etkinlik, festivale masalsı bir anlatımla dokunacak. Katılımcılar, Gümüşlük Eklisia Kilisesi'nde Gaia Gallery İstanbul işbirliğiyle gerçekleştirilen "Marsiyas'ın Çağrısı" sergisini saat 17:00-24.00 arasında ziyaret edebilecek.

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 20 – 27 Ağustos tarihleri arasında Bodrum yarımadasına yayılan programıyla klasik müzikseverlerle buluşuyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Doğuş Grubu Turgutreis Türkiye Bodrum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title