Haberler

112'yi Arayanlar Çalışanları İsyan Ettirdi: Ekmek İsteyen Bile Var

Güncelleme:

Tokat'ta 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezini arayanlar çalışanları isyan ettirdi. Arayanlar arasında kocasına ulaşamayıp ekmek isteyen, ilaçların nasıl kullanacağını bile soranlar var.

Tokat'ta 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezini arayanlar arasında kocasına ulaşamadığı için ekmek isteyen, ilacı nasıl kullanacağını soran bile var. Çocukların ellerine verilen telefonların da sık sık aradığı 112 çalışanları, gereksiz ihbarların gerçek ihtiyaç sahiplerine hızlı müdahale şansını engellediğini belirterek, vatandaşlardan duyarlı olunmasını istiyor.

Tokat 112 Komuta Kontrol Merkezi, 17 tanesi A tipi, 10 tanesi B tipi olmak üzere toplam 27 istasyon ile hizmet veriyor. 112 merkezlerinde 13 doktor, 81 peramedik, 168 acil tıp teknisyeni, 50 şoför ve 37 işçinin de aralarında bulunduğu toplam 349 personel görev yapıyor. Personel sık sık gelen asılsız ve gereksiz ihbarlar ile de mücadele ediyor.

"BAŞIM AĞRIYOR HANGİ AĞRI KESİCİYİ KULLANAYIM"

İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Nurten Sandal Aktaş, "Ocak ayından bu yana 394 bin 887 adet çağrı aldık. Bunlardan 40 bin 648 tanesi vaka. Toplam aldığımız çağrıları içerisinde istasyonlarımızın komuta ile olan görüşmeleri de var. Bunun içerisinde mesela bir kaza var. Kaza yerini gören 10 kişi var. Hepsi birbirinden habersiz bir şekilde arayıp, ihbarda bulunuyor ya da danışman hekimlerimize vatandaşlarımız sağlık konusunda danışabiliyor. Bunların yanında çağrılarımız da mevcut. Mesela arayıp, 'Başım ağrıyor. Hangi ağrı kesiciyi kullanayım. Kolum ağrıyor, hangi ağrı kesiciyi alıyım? Sabah ilacımı almayı unuttum, akşam iki tanesini alsam olur mu?' diye soran oluyor. Aileler akıllı telefonları çocukların ellerine verdikleri için, çocuk oynarken bizi arayabiliyor. Tuş kilidi kapalıyken de aranabiliyor. Çocuklar aradığı zaman vatandaşa dönüş yapıyoruz. 'Çocuğunun 112'yi arıyor' diye. Bizim ricamız, çocuklar konusunda daha dikkatli olunması. Hatlarımızın meşgul olmaması bizim için çok önemli. O sırada bize ulaşmaya çalışan bir vatandaşımızı geciktiriyor olabilirler" dedi.

"KOCAMI ARAYIN EKMEK GETİRSİN"

Kurumda görevli Sati Karabaş da "Bir seferinde telefon çaldı. Karşıdaki kişi, 'Bu ambulanslar ne yakıyor. Mazot mu, benzin mi, gaz mı?' şeklinde sorular yöneltti. Arayıp, 'Adın ne, merhaba, ne yapıyorsun?' gibi sorular soranlar da oluyor" diye konuştu. Acil tıp teknisyeni Esra Benlioğlu ise, "Kurumda 7 yıldır görev yapıyorum. Ramazan ayında telefon çaldı. Bir kadın, 'çok acil çok acil' diyerek aradı. Panik ile 'Ne oldu. Hastanızın nesi var? diye sordum. 'Sahurdayız, misafirim var. Ekmek yok. Kocama ulaşamıyorum, kontörüm yok. Lütfen bu da benim için çok acil, ne olur arayın ekmek getirsin' dedi. Bu tür şeylerle sık karşılaşıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title