Haberler

10. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün İşbirliğiyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Düzenlenen Törenle Perdelerini Açarak Yerli ve Yabancı Tiyatro Topluluklarına Ev Sahipliği Yapan 10. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali Sona Erdi.

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde düzenlenen törenle perdelerini açarak yerli ve yabancı tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapan 10. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali sona erdi.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali İtalya'nın ''Infiorata'' ve Kore'nin ''Korean Fantasy'' gösterileriyle başladı. Polonya ''Faust ve Goat's Opera'', Danimarka ''Ode To Progress', Fransa ''The Spiral ve Genie and The Magic Lamp'', Gürcistan ''Styx'', Moldova ''1. Elisabeth'' oyunlarıyla Adanalı tiyatro severlerin karşısına geçti. Tüm oyun biletleri günler önceden tükenen festivalde yabancı oyunlar da Türk oyunlar kadar ilgi gördü.

İstanbul Sabancı Üniversitesi'nde de festival kapsamındaki Dostlar Tiyatrosu ''Sivas'93'', Danimarka Odin Tiyatrosu ''Ode To Progress'', Polonya Nowy Tiyatrosu ''Goat's Opera'', Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu ''Koca Bir Aşk Çığlığı'' ve Moldova Eugene Lonesco ''1. Elisabeth'' oyunları sahnelendi. Dostlar Tiyatrosunun ''Sivas'93" oyunuyla perdelerini kapatan festivalde bu yıl yedisi yabancı 15 tiyatro topluluğu toplam 18 oyun sergilediler.

(AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title