Haberler

"10 Olaydan 9'u Önlenmektedir"

Güncelleme:

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hain terör örgütü nedeniyle her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hain terör örgütünün her yerde kendisini gösterebileceği düşüncesiyle her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, "Ülkeyi savunan yiğitler ateş hattında. Bu ateş hattı sadece Hakkari değildir. Her yer olabilir. 10 olaydan 9'u polis, jandarma, asker tarafından önlenmektedir. Onlara selam gönderiyorum, başarılar diliyorum" dedi.

Karayoluyla Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i ilçe girişinde Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ile Tekirdağ milletvekilleri Ziyaettin Akbulut ve Özlem Yemişçi karşıladı. Ardından Bakan Şahin, Kapaklı Beldesi'ndeki Kazak Gölü piknik alanında Ordulular Derneği tarafından düzenlenen piknik şölenine katıldı.

Piknik alanında katılımcılara seslenen bakan Şahin, bu ülkenin sadece ağaç, maden gibi güzelliklerle görülemeyeceğini belirterek, "Biz sadece ağaçtan, madenden nasıl yararlanırız diye bakanlardan değiliz. Türkiye'nin her yeri bizim için ayrı güzel. Burası bizim için sadece toprak, ağaç değil. Burası vatandır. Ecdat hatırasıdır. Ödenmiş bedelleri ödenecek bedelleri vardır. Gerekirse o bedeli ödemeye devam edecek insanlarız biz" dedi.

Bu memlekette herkesin görevini yapması gerektiğini belirten Bakan Şahin, "İçeride kandırılmış, dışarıda ise ülkeye gözünü dikmiş olanlar her dönemde vardır. Şimdi de var. Bu gidişin yanlış olduğunu, biz devlet ve millet olarak hem onlara hem de dünyaya ne pahasına olursa olsun gösteriyoruz. Gidilen yolun yanlış olduğunu, uğruna ne yapılırsa yapılsın bu ülkenin varlığına zarar vermenin, bu ülkeyi alt etmenin mümkün olmadığını artık ihanet çemberinin içinde olanlar da görüyorlar. Gün gelecek bu gerçeğe alışacaklar" diye konuştu.

İsteklerinin herkesin insanca yaşadığı, herkesin şehirde, herkesin birlikte yaşadığı kimsenin taş devrinde bir hayat yaşamaması olduğunu belirten Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençleri kaçırıp mağaralara götürenlerle mücadelelerinin devam edecek. Bu yol çıkmaz sokaktır. Ne yaparsanız yapın sonu mümkün değildir, sonu hüsrandır. Türkiye'ye zarar vermek isteyen bölücü ve yıkıcı örgütlerde ortalama 35'i geçmemektedir. Bu hayat, hayat değildir. Ölerek, öldürerek mutlu bir hayat kurmak mümkün değildir."

ATEŞ HATTI SADECE HAKKARİ DEĞİL

İnsan hakları, özgürlükler, demokratik değerler, bakımından Türkiye'nin pek çok ülkeye göre iyi durumda olduğunu söyleyen Şahin şunları söyledi:

"Hiçbir gerekçe yoktur ki birileri çıksın 'Ben daha iyi bir düzen getireceğim' desin. Bu ülkeyi geri götürmek 21'nci Yüzyıl'ın yıldız ülkesi olmasından alıkoymak gibi hedefi olanlar var. Kimse bu hedeflere alet olmasın. Bu ülkeyi savunan yiğitler ateş hattında. Bu ateş hattı sadece Hakkari değildir. Her yer olabilir. Hain terör örgütünün her yerde kendisini gösterebileceği düşüncesi ile her yerde tedbirlerimiz var. 10 olaydan 9'u polis, jandarma, asker tarafından önlenmektedir. Onlara selam gönderiyorum, başarılar diliyorum. Bu ülkenin huzurunu bozmak isteyen herkese karşı tedbirlerinin devam ediyor. Takip görevimiz durmadı durmayacak. Şehit ve gazilerimiz olduğunda üzülüyoruz. Her saldırı, her şehit, her gazimizin yarası bu ülkeyi sahiplenmek, tedbir almak noktasında gücümüzü, irademizi artırıyor."

Bakan Şahin, konuşmasının ardından karayolu ile Tekirdağ'dan ayrıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Naim Şahin Fatma Şahin Tekirdağ Hakkari Politika Güncel Haberler

title