Haberler

1.kemer Paris 2 Batığı Dalışı

Büyük Kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Anısına Düzenlenen 1.kemer Paris 2 Batığı Dalışını Dün Gerçekleştiren Üniversiteliler Yapılan Etkinliğin Değerlendirilmesi ve Çekimlerin İzlenmesi ve Söyleşi İçin Kemer Belediyesi Kültür Salonunda Bir Araya Geldi.

Büyük kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına düzenlenen 1.Kemer Paris 2 Batığı dalışını dün gerçekleştiren Üniversiteliler yapılan etkinliğin değerlendirilmesi ve çekimlerin izlenmesi ve söyleşi için Kemer Belediyesi Kültür salonunda bir araya geldi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'in de katıldığı söyleşiye Akdeniz Üniversitesi adına Yrd.Doç.Dr. Mehmet Gökoğlu, Araştırmacı Yazar Mustafa Aydemir ve Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Nevzat Çevik konuşmacı olarak katıldılar. Söyleşiye ayrıca Mustafa Ertuğrul'un torunu Orhan İyiler de katılırken, dedesi Mustafa Ertuğrul hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Kemer Belediyesi etkinliği içinde yer alan ve Etkinliğin düzenlenmesinde büyük rol alan Akdeniz Üniversitesi Su altı Topluluğu adına bir konuşma yapan Yrd.Doç.Dr. Mehmet Gökoğlu, "Tarihimizin bilinmesi ve Kemer'in su altı güzelliklerinin tanıtılması açısından önemli bir 3 gün yaşadık. Bizleri burada buluşturan Kemer Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gelecek yıllarda ulusal boyutta başladığımız bu etkinlik uluslararası boyuta gelecektir." Dedi.

Araştırmacı Yazar Mustafa Aydemir ise yaptığı konuşmasında, " Türk insanı kendi tarihini doğru yazmalıdır. Tarihimizin yazılmasını yabancılara bırakmayalım. Araştıaralım ve gerçek tarihimizi biz ortaya çıkaralım. İşte Kemer'de Paris 2 gemisini bulduğumuz 1995 yılından bu yana yaptığımız çalışmalar ile Türkiye'nin bilinmeyen bir kahramanını gün yüzüne çıkarttık. Sadece Türk arşivlerini değil Almanya,İngiltere,Fransa ve dünyanın bir çok ülkesindeki arşivleri taradık ve Mustafa Ertuğrul gibi büyük bir deha ve büyük bir komutanı Türk tarihine yazdırdık.İnsanlar kahraman olabilir ama insan olamazlar. İşte hem kahraman hem de gerçek bir insanlık örneği veren Mustafa Ertuğrul geleceğimize taşınacak en önemli Türk kahramanlarından birisidir.. "dedi.

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Nevzat Çevik ise yaptığı sunumda su altı arkeolojik değerlerin önemini değinerek, Akdeniz'de sahillerde gelişen uygarlık konusunda katılımcılara bilgiler verdi ve su aktı değerlerinin öneminden bahsetti.

Söyleşi sonrası Akdeniz Üniversitesi adına Yrd.Doç.Dr. Mehmet Gökoğlu etkinlikte gösterdikleri ilgiden ve destekten dolayı Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'e bir plaket verdi. Şeker plaketi aldıktan sonra yaptığı açıklamasında, "Amacımız turizm kenti Kemer'in su altı zenginliği ile de dünyaya tanıtılmasıdır. Akdeniz Üniversitesinin Üniversiteli arkadaşlarla gerçekleştirdiği bu organizasyonu alkışlıyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu etkinlik uluslararası boyuta taşınır." dedi.

Söyleşi sonrası tüm konuklar, araştırmacı Yazar Mustafa Aydemir'in yazdığı "Ben Bir Türk Zabitiyim" adlı kitabından alınan fotoğraflarla birlikte Ramazan Kar'ın derlediği Mustafa Ertuğrul Aker'in fotoğraflarından oluşan sergiyi Kemer Belediyesi Kültür Salonunda gezdiler.

(SÇ-SÇ-Y)

08.04.2007 14:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title