Haberler

Zonguldak: Zonguldak Tso Binası Açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Zonguldak, Bartın ve Karabük bölgesinin, "Filyos Projesi"nin hayata geçirilmesiyle enerji üssü olacağını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Zonguldak, Bartın ve Karabük bölgesinin, "Filyos Projesi"nin hayata geçirilmesiyle enerji üssü olacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tüccar, sanayici ve girişimcileri, oda sisteminin temsil ettiğini belirtti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Onur, Belediye Başkan Vekili Kemal Cangöz, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Çetin Altun, AK Parti İl Başkanı Celil Uzun, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve çok sayıda oda başkanının katıldığı yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, özel sektörün büyüdüğüne işaret etti. Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'de büyümenin liderliğini özel sektörün üstlenmesi gerçeğinden hareketle durmaksızın çalışıyoruz" dedi.

Filyos projesinin hayata geçmesi için basına da iş düştüğünün altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Filyos projesi bu bölgenin gelişimi için en önemli projelerden biridir. Sayın Başbakan, Filyos bölgesinin bir enerji üssü olacağını ifade etmiş. Cidden doğru bir şey. Bence burası endüstri bölgesi ilan edilip sanayi tesisleri noktasına bir ihracat üssü ve merkezi olabilir" diye konuştu. Bölge için kömür madeni kadar değerli ikinci bir madenin de "Filyos" olacağını anlatan Hisarcıklıoğlu, "Elinizde bir maden var, elinizdeki bir başka maden ise Filyos. Eğer Filyos'u iyi değerlendirebilirsek, sizler de gündeme getirip ortaya çıkartırsanız, bu işten Türkiye kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Zonguldak'ın en önemli problemlerinden birinin ulaşım sorunu olduğunu, bölge ticaret ve sanayisinin gelişimi için bu sorunu çözmesi gerektiğini ifade eden TOBB Başkanı, "Zonguldak, en büyük sorunu olan ulaşım problemini çözmesi lazım. Gerek havayolu gerekse karayoluyla ulaşımın iyi bir noktaya getirilmesi gerekiyor. Eğer Zonguldak'ı ekonomiyle entegre etmek istiyorsak, bizim devletten tek isteyeceğimiz yol, su, elektrik ve telekomünikasyon gibi altyapı hizmetlerini aldıktan sonra özel sektörü canlandırmaktır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title