Haberler

Zonguldak'tan 10 Kasım Mesajları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 69. Ölüm Yıldönümü Nedeniyle Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Genel Maden İşçileri Sendikası (Gmis) Genel Başkanı Ramazan Denizer, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Muammer Ataç Birer Mesaj Yayınladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 69. ölüm yıldönümü nedeniyle Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Muammer Ataç birer mesaj yayınladı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen yayınladığı mesajda, Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 69. yılında milletçe sevgi, saygı, özlem ve büyük bir gönül borcu ile andıklarını belirtti. Erkmen, "Atatürk'ün bizlere çağdaş uygarlık düzeyine çıkmayı, kalkınmayı hedef gösteren ilke ve inkılapları yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, rehberimiz olarak büyük ulusumuzun yarınlarına yön verecek" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı sırasında mandacılara karşı da büyük bir savaş vermiş olduğunu ve mandacılığın da bir tür sömürgeleştirme yöntemi olduğunu bıkıp usanmadan anlattığını ifade etti. Köktürk, "Çanakkale Savaşında tüm yokluk ve yoksulluğa karşın savaşan ve üstün başarı gösteren Türk Ulusunu Kurtuluş Savaşı'na hazırlamış ve emperyalizme karşı verilen ilk bağımsızlık savaşını başarıya ulaştırmıştır" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise, Atatürk'ün Cumhuriyet'ten sonraki en büyük mirasının vasiyetlerine sahip çıkmak ve uygulamak olduğunu vurguladı. Gonca, "Dünya üzerine yüzyılda bir gelen liderlerden birine sahip olmakla Türk ulusu olarak duyduğumuz onur hiçbir şeyle kıyaslanamaz" derken, GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer de, Atatürk'ü anmanın en güzel yolunun, gösterdiği hedeflere her geçen gün biraz daha yaklaşmak olduğunu kaydetti.

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Muammer Ataç, Türk Ulusunun Atatürk eserlerine, Cumhuriyet'in bütün değer ve kurumlarına geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de sahip çıkacağını belirtti.

(ET-AK)

09.11.2007 17:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title