Haberler

Zonguldak'ta Modifiyeli Araçlara Yapılan Cezalar Protesto Edildi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde modifiyeli araç sahipleri, araçlarına ceza kesilmesini istememesi dolayısıyla protesto eylemi düzenlediler.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde modifiyeli araç sahipleri, araçlarına ceza kesilmesini istememesi dolayısıyla protesto eylemi düzenlediler.

Sosyal paylaşım sitesinde "Garaj Türk" adıyla paylaşımda bulunan grup, giyim pazarı alanında ellerine aldıkları "Modifiye suç değil, yaşam tarzıdır" pankartlarıyla toplanarak araçlarına kesilen cezaları protesto ettiler. Modifiye araçlarına taktıkları Türk Bayrağı ile kortej eşliğinde araçlarıyla ilçe merkezini geçen gruplar, daha sonra burada Emniyet ekipleri tarafından durdurularak araçlarına taktıkları modifiyelerden ceza kesildiğini ifade ettiler. İnternette ayrıca sosyal paylaşım sitesinde "Garaj Türk" adıyla sayfa açtıklarını belirten grup sözcüsü Abdullah Cüruk, araçlarının modifeyelerden dolayı zaman zaman trafik ekiplerince ceza kestiklerini artık bu cezaların kesilmemesi konusunda çağrıda bulundular. Grup sözcüsü Cüruk, "Çaycuma'da modifiye açılımı olarak toplanmış bulunmaktayız. Yapmış olduğumu etkinliğimize katılım oldukça yüksek oldu. Bu yaptığımı protestoda modifiye olarak yaptığımız araçlara rastgele cezaların kesilmemesidir. Yılda bir yada iki kez böyle etkinlikler yapıyoruz" dedi. Protestoya katılanlardan Ümit Madam ise, "Araçlarımıza yapmış olduğumuz kişinin gözüne hitap eden bir takım çalışmalarımızı sergileme bazında herkesin burada görmeleri açısından toplanmış bulunuyoruz. Araçlarımıza yapılan bu modifiyeler cezalara neden oluyor. Büyüklerimizden talepte bunuyoruz. Bunların suç olmasından rahatsızız" diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve belediye meclis üyeleri de toplanan gruplara destek amacıyla alana gelerek modifiye tutkunlarına destek verdi. Başkan Gülşen burada yaptığı konuşmada, herkesin yaşam tarzına saygı duyduğunu ve modifiyeli araç sahiplerine de yapacakları her türlü etkinliklerde yer göstereceklerini söyledi. Başkan Gülşen şöyle devam etti: "Belediye olarak herkesin yaşam tarzına saygı duymak zorundayız. Arkadaşlarımız sosyal paylaşım sitelerinde grup oluşturmuşlar ve haklarını arıyor. Bundan doğal bir şey olamaz. Elbette ki insanlar monoton değil de beyin ve zekasını geliştirerek bir şeyler yapar. Herkesin bu dünyada yaşam hakkı vardır. Bizler de bu güzel kardeşlerimizin yayalara engel teşkil etmemek kaydıyla Çaycuma Atatürk heykeli önünde her türlü etkinliklerine müsaade vereceğiz. Belediye olarak her zaman destek çıkacağız. Böyle bir etkinlikten dolayı sizleri kutluyorum." dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mithat Gülşen Zonguldak Çaycuma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title