Haberler

Zonguldak'ta Emekliler Haftası Kutlaması

Zonguldak'ta Emekliler Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Zonguldak'ta Emekliler Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik binası önündeki törende, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu ve Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Hüseyin Memiş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Memiş, burada yaptığı basın açıklamasında, emeklilik yasasına göre, çalışan her bireyin emeklilik hakkına kavuşmasının hak ettiği bir ödül olduğunu söyledi.

Ancak emeklilerin, kaderine terk edilmiş, ölümünü bekleyin kişiler konumuna getirildiğini savunan Memiş, şöyle konuştu:

"Emeklilik kutsal kazanımdır. Emekliliğe erişmede aranan koşulların adil olmaması, gelir ve aylıklara da aynı paralelde yansımaktadır. İşçi statüsünde çalışanların daha yüksek prim ödemelerine rağmen yılları kapsayan kazanç ortalamalarının esas alınması sonucu bağlanan aylığı da küçültmektedir. Eşitsizlik bununla da sınırlı kalmamaktadır. Memur emeklilerinin intibakları yapılırken, işçi emeklilerinin ise yapılmamaktadır. Sosyal devlet, emeklisine insanca yaşamaya yetecek bir aylık ödemek zorundadır. Emeklilerimizin geçim zorluğu çekmeleri sosyal politikaların eksik yönlerini de ortaya koymaktadır. Sosyal güvenlik gelir dağılımının iyileştirilmesi ve toplumun refah içerisinde yaşaması için en temel araçtır. "

Mustafa Sarıoğlu da, büyük kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 30 Haziran 1927'de emekli olduğu bugün Atatürk'ü ve vefat eden emeklileri rahmetle andıklarını ifade ederek, "Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bizler her zaman olduğu gibi huzurdan yana ve Ulu Önderimiz gibi dünyaya örnek olacağız. Haklarımızı talep ederken yasalara saygılı olacağız. Çünkü ülkemizi seviyoruz, onu idare edenlere güveniyoruz. Emeklilerin bugününü kutluyoruz" dedi.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title