Haberler

Zonguldak Hasta Haklarına 77 Hasta Başvurdu

Zonguldak Merkez İlçeye Bağlı Hastanelerin Hasta Hakları Birimlerine 77 Hastanın Başvuruda Bulunduğu Belirtildi.

Zonguldak Merkez ilçeye bağlı hastanelerin hasta hakları birimlerine 77 hastanın başvuruda bulunduğu belirtildi.

Zonguldak Hasta ve Hasta Yakınları Hakları Derneği (ZOHYAD), merkez ilçeye bağlı hasta hakları birimlerine 77 hastanın başvuruda bulunduğunu ve bunun 52'sinin sorunun çözüldüğü bildirildi. ZOHYAD Basın sorumlusu Ziya Doğan yaptığı yazılı açıklamasında, hastaların sorunlarının çözümü için sivilleştirme gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Zonguldak Merkez İlçeye bağlı hastanelerin hasta hakları kurullarında görevlendirildiğimizden, hasta hakları birimlerinin işleyişlerini yakından takip etmekteyiz. Sağlık Müdürlüğüne bağlı hastanelerin hasta hakları birimlerine başvuran kişi sayısı, hastanelerin yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Örneğin tek branş üzerine hizmet veren hastanelerdeki hasta hakları birimine başvuru sayısı çok azdır. Diğer iki büyük hastanelerdeki başvuru sayıları daha fazladır. Vatandaşlarımız ne kadar çok bilinçli olursa, sağlık hizmetini daha iyi alabilmek için çaba sarf edeceklerdir. Bunun sonucunda da hasta hakları birimlerine başvuru sayısı artacaktır. Zonguldak Merkez ilçeye bağlı hastanelerin Hasta Hakları birimlerine, 01 Ekim 2007 ve 31 Aralık 2007 tarihleri arasında başvuran hasta ve yakınlarının, toplamı 77 olup, bunlardan 52 hastanın sorunu yerinde çözülmüş, başvuru formu dolduran 24 hastanın, 20 tanesi kurulda görüşülmüş, kurulda görüşülen 20 dosyanın, 3 tanesinde ‘Hasta Hakkı İhlali Vardır' kararı çıkmış olup, 17 dosya da ‘Hasta Hakkı İhlali Yoktur' kararı verilmiştir. Hasta Hakları kurullarının tarafsız olarak karar verebilmesi için derhal sivilleştirilmesi gerekir. Hasta Hakları kurullarında hastane çalışanlarının oy çokluğunun olması hoş karşılanmamaktadır. Aksi takdirde böyle devam ederse, sağlıklı kararların verilebileceği beklenmemelidir. Kurulun bu işleyişi nedeniyle vatandaşlarımızın hasta hakları kurullarına olan güveni sarsılmaktadır" (SŞ-SŞ-Y) 11.03.2008 16:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title