Haberler

Zonguldak: Anadolu Eğitim Sendikası'ndan Örgütlenme Çalışması

- Anadolu Eğitim Sendikası Zonguldak İl Temsilcisi Özgür Arıcı, Kuruluş Aşamasını Tamamlayarak Örgütlenme Çalışmalarına Başladıklarını Belirtti.

- Anadolu Eğitim Sendikası Zonguldak İl Temsilcisi Özgür Arıcı, kuruluş aşamasını tamamlayarak örgütlenme çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Zonguldak İl Temsilcisi Özgür Arıcı, Anadolu Eğitim Sendikası'nın öğretmen, öğretim görevlisi, memur ve hizmetli olmak üzere tüm kamu personelini kapsayacak şekilde çalıştığını belirtti. Arıcı, "Sendikamız, siyasi görüş, ırk, din, dil, cinsiyet ve sosyal statü ayırt etmeden, bireysel farklılıklara da duyarlı olarak, yönetiminde ve uygulamalarında kadın çalışanlar için hak arama ve alma zemini sunuyor. İnsan ortak paydasına inanan, sadece öğretmenlere değil, eğitime taraf olan herkesi kucaklayan, üye ve yakınlarının sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçları için çalışmalar yürüteceğiz. Eğitimin acil sorunları karşısında şikayet edip sızlanmak yerine akılcı ve bilimsel çözümler üreteceğiz. Sendikaya göre üye uygulamalarının tersine, üye ihtiyaçları önceliğinde kurulan, meslek ahlakını, statüsünü ve yasal sorumluluğunu dikkate alarak eylemler kurgulayan, ses getirmeyi değil hak getirmeyi amaçlayan, bedensel engelli öğretmen ve öğrencileri dikkate alarak eğitim ortamlarının yeniden düzenlenmesi için mücadele yürüteceğiz. Çözüme ulaşılıncaya kadar ısrarcı olan, sanatçı üyelerinin eserlerini yayınlamaları ve sergilemeleri konusunda önayak olan, AB ve ABD fonlarından yararlanmayan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ulusal bütünlükten yana olan, üyelerine mevki ve makam vaat etmeyen, hukukun üstünlüğüne inanan, Cumhuriyet ve laikliğe yapılan saldırılara göğüs geren ve bundan sonra da göğüs gerecek olan bir eğitim sendikasıyız" dedi.

Arıcı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da saydıkları ilkeler doğrultusunda örgütlenmelerini sürdüreceklerini ifade etti.

(OS-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title