Haberler

Zebari: "Talabani ve Barzani Mutabakat Muhtırasını Destekliyor"

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Lideri Mesud Barzani'nin, Irak Başbakanı Maliki'nin Geçen Hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İmzaladığı Mutabakat Muhtırasını Tam Olarak Desteklediğini Söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani'nin, Irak Başbakanı Maliki'nin geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile imzaladığı mutabakat muhtırasını tam olarak desteklediğini söyledi.

Zebari, The New Anatolian gazetesine verdiği demeçte, bazı Iraklı Kürt yetkililerin, "Maliki'nin Ankara ziyaretinde yaptığı açıklamaların ve Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasının Iraklı Kürtler tarafından tanınmadığı" şeklindeki açıklamalarının bağlayıcı olmadığının ve dikkate alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

Zebari, Irak Başbakanı Maliki'nin "Iraklıların kendi topraklarında PKK dahil tüm terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı oldukları" şeklindeki açıklamasına da Talabani ve Barzani'nin bir itirazının olmadığını belirtti.

Maliki ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen hafta imzalanan mutabakat muhtırasında, özellikle terörle mücadeleye vurgu yapılmış ve PKK/KONGRA-GEL terör örgütü dahil olmak üzere, Irak'ta faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin ve faaliyetlerinin tecrit edilmesi, pasifize edilmesi ve varlıklarına son verilmesi amacıyla her türlü çabayı göstermek konularındaki mutabakat teyit edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title