Haberler

Zebari: "İkinci Konferansın Ayrıntılarını Konuşmadık"

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Komşu Ülkeler ile Mısır, Bahreyn ve ABD'nin Dışişleri Bakanlarıyla Düzenlenecek Irak ile İlgili İkinci Konferansın Ayrıntıları Hakkında Henüz Konuşmadıklarını Söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, komşu ülkeler ile Mısır, Bahreyn ve ABD'nin dışişleri bakanlarıyla düzenlenecek Irak ile ilgili ikinci konferansın ayrıntıları hakkında henüz konuşmadıklarını söyledi.

Zebari, Alman Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, dışişleri bakanları toplantısının Nisan ayında İstanbul'da yapılması düşüncesinin hatırlatılması üzerine, ''İkinci konferansın ayrıntıları hakkında henüz konuşmadık. Birinci konferans başarılı olduğu takdirde bunu konuşabiliriz'' dedi.

Bağdat'ta düzenlenmesine karar verilen ve üst düzeydeki hükümet temsilcilerinin davet edildiği birinci konferans konusunda İran'ı ikna etmekte büyük zorluk çektiklerini ifade eden Zebari, ''Ancak bir hafta sonra görüşlerimizi o kadar ikna edici buldular ki, dışişleri bakanını bile göndermek istediler'' diye konuştu.

ABD'nin de, sadece konferansa katılmak istemekle bile büyük bir başarı gösterdiğini kaydeden Zebari, ''Amerika böylelikle İran'a karşı bir savaş istemediğini ve Tahran'da bir rejim değişikliği düşünmediğini göstermiş oldu. Bu bizi çok umutlandırıyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title